EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Zalaegerszeg

Tíz éve mesélnek a zalaegerszegi óvodások

Tízéves jubileumát ünnepelte a zalaegerszegi televízió rendkívül népszerű műsora, az Esti mese, amelyet  ez idáig közel 2400 alkalommal forgattak a zalaegerszegi óvodákban.

Az ötlet Frauenhoffer Márta szerkesztő (aki ma már a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője) anyuka fejéből pattant ki, aki maga is tapasztalta, mennyire aranyosan, bájosan, ízesen tudnak mesélni a gyerekek, és milyen szájtátva hallgatják őket társaik, valamint a szülők, nagyszülők és a környezetük. Az első mesélő, a Kiss utcai óvoda csemetéje, Lőrincz Laura volt, aki ma már 16 éves.


Fotó: Inhof András

Az óvodák befogadók voltak az ötletre, a gyerekek szívesen szerepelnek és nézik vissza magukat és társaikat. A forgatásokon minden hétköznap más-más mesét rögzítenek, amelyet az esti híradók után láthatnak a nézők, több zalaegerszeginél ez már állandó program lett. A tízéves születésnapot tortával ünnepelte a stáb – természetesen a mesélő kicsikkel együtt – az új Andráshidai óvodában.

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.