EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,45 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Zalaegerszeg

Tíz éve mesélnek a zalaegerszegi óvodások

Tízéves jubileumát ünnepelte a zalaegerszegi televízió rendkívül népszerű műsora, az Esti mese, amelyet  ez idáig közel 2400 alkalommal forgattak a zalaegerszegi óvodákban.

Az ötlet Frauenhoffer Márta szerkesztő (aki ma már a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője) anyuka fejéből pattant ki, aki maga is tapasztalta, mennyire aranyosan, bájosan, ízesen tudnak mesélni a gyerekek, és milyen szájtátva hallgatják őket társaik, valamint a szülők, nagyszülők és a környezetük. Az első mesélő, a Kiss utcai óvoda csemetéje, Lőrincz Laura volt, aki ma már 16 éves.


Fotó: Inhof András

Az óvodák befogadók voltak az ötletre, a gyerekek szívesen szerepelnek és nézik vissza magukat és társaikat. A forgatásokon minden hétköznap más-más mesét rögzítenek, amelyet az esti híradók után láthatnak a nézők, több zalaegerszeginél ez már állandó program lett. A tízéves születésnapot tortával ünnepelte a stáb – természetesen a mesélő kicsikkel együtt – az új Andráshidai óvodában.

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.