2019. január 24., csütörtök
Timót

Külföld

Tizennégy éves bátyja anyává tette tizenegy éves húgát

Önmagában már az is borzalmas ha egy kislány tizenegy éves korában szül, de az már egyenesen ijesztő, ha az édesapa 14 éves bátyja. Spanyolországban bolíviai bevándorlók családjában létesített vérfertőző kapcsolatot a testvérpár.

Még a sokat látott egészségügyi hatóságok is döbbenten fogadták hírt. Manuel Villegas, Murcia tartomány egészségügyi hivatalának vezetője kivételes és rendkivüli esetről beszélt. A rendőrség kikérdezte a testvéreket és szüleiket, akik tagadták, hogy bármiféle tudomásuk volt a vérfertőző kapcsolatról. S amikor a hét elején a mentők a murciai Virgen de la Arrixaca kórházba szállították a 11 éves kislányt kínzó alhasi fájdalmai miatt, még fogalmuk sem volt arról, hogy nagyszülők lettek.


A tekintélyes El Mundo című spanyol napilap szerint a kislány néhány hónapja orvosnál járt, miután fájlalta a hasát, ám a vizsgálat nem állapította meg a terhességet. A hatósági emberek megerősítették a tényt, hogy a fiú csupán 13 éves volt, amikor az újszülött megfogant, és így biztosan nem indítanak eljárást ellene, hiszen a spanyol törvények szerint ebben a korban még vállalhat felelősséget a tetteiért és annak következményeiért. A néhány napos nyomazás és kihallgatás során arra sem találtak bizonyítékot, hogy a szexuális kapcsolat nem belegyezéses alapon jött létre, bár az életkor és a családi körölmények figyelembevételével, aligha jöhetett volna létre más módon. Az ismerősök beszámolói arról szóltak, hogy a gyereklány jó diák volt, rendszeresen járt iskolába, és egyáltalán nem rendezetlen éltekörülmények között élő,”diszfunkcionális” családból származott.

A vérfertőző kapcsolatból született néhány napos kisfiú egyelőre állami gondozásba került, míg a helyi szociális ellátószolgálat nem dönt távolabbi jövőjéről. A még gondozásra szoruló anyát és a hasonlóan ifjú, szülői teendői ellátására képtelen 14 éves apát is elválasztották a szüleitől, és egyelőre ideiglenes gondnokság alá helyezték őket.


A rendőrség pedig a DNS-teszt eredményére vár, hogy hivatalosan is megerősítést nyerjen a szülők kiléte.

Kapcsolódó Cikkek