2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb IV.kerület

Tízperces betörőket fogtak

Gyanúsan viselkedő férfira és két fiatalkorú társára lettek figyelmesek a kerületi rendőrjárőrök a Jókai utcában a múlt héten az éjszakai órákban. A férfi a rendőrautót meglátva eldobta a kezében lévő csomagot, és társaival együtt elfutott, de a rendőrök néhány méter megtétele után elfogták.

Az eldobott csomagban ágyneműbe csavart laptopok, egy televízió és kisebb műszaki cikkek voltak. Hamar kiderült, hogy a holmikat néhány perccel elfogásuk előtt a IV. kerületi Lebstück Mária utcai egyik lakásból lopták el, ahová az erkélyajtón keresztül jutottak be. Az 53 éves budapesti B. Lászlót előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Két fiatalkorú társát az ellenük kiadott elfogató parancs alapján a XIV. kerületi járőrök Zuglóban fogták el, és állították elő az újpesti rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók őket is gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.