2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Több szabálysértést tárt föl az ÁSZ a korábbi választásokhoz képest

Több szabálysértést tárt föl az ÁSZ a 2014-es választási időszak ellenőrzésekor a korábbiakhoz képest – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Holman Magdolna azt mondta, hogy a szabálysértéseket többnyire olyan pártok követték el, amelyek nem szereztek mandátumot a parlamentben. Főként nem a kampányidőszakban és nem arra a területre használták föl a költségvetést, mint amire azt meghatározták.


Hozzátette, előfordult olyan is, hogy fiktív számlákat találtak vagy az érintettek nem olyan áron vették igénybe a feltüntetett szolgáltatást, terméket, mint ahogy az árjegyzékben szerepelt.

A 2018-as választási időszak kampányellenőrzésével kapcsolatban azt hangoztatta, hogy az alapvető jogi környezet nem változik, az ellenőrzés hasonló, mint 2014-ben.

A főtitkár beszámolt az ÁSZ választás előtti feladatairól, elmondta, hogy befogadják és feldolgozzák az árjegyzékeket. Hozzáfűzte, hogy ebből 500 érkezett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.