EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

Többször váltott már köpönyeget Karácsony

Bár végigasszisztálta Gyurcsány országrontó tevékenységét, sőt abból busás pénzt is zsebre tehetett családi vállalkozásával, Karácsony Gergely mégis folyamatosan kritizálja a DK elnökét. De nem csoda: politikai karrierje bizonyítja, a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje bármikor képes köpönyeget váltani.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje örökösen keresi az útját, és mindig úgy forog, ahogy az aktuális érdek – azaz a pénz és a hatalom megszerzése – azt megkívánja – írja az Origo. A Pesti Srácok által megkeresett pszichológus pedig azt mondta, hogy Karácsony az egoista politika megtestesítője, minden csak a saját karrierjéről szól, és nem törődik sem a szövetségesekkel, sem a választókkal.


Bár Karácsony „kifelejtette” önéletrajzából, az Origo megtudta, hogy 2006 és 2009 között, tehát a Gyurcsány-érában a Miniszterelnöki Hivataltól több mint 21 millió forint értékben kapott megbízást családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Mindeközben az álláshalmozó Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely, hogy, hogy nem, szintén a Miniszterelnöki Hivataltól – Karácsony másik munkahelyétől – kapta a legtöbb megbízást, több mint 700 millió forint értékben.

2009-ben aztán átigazolt a Gyurcsányt feljelentő LMP-be, és szembe köpte egykori gazdáit. Majd 2014-ben újra visszatért hozzájuk, eljátszva, hogy ez nehezére esett. Ekkor épp az Együtt–PM szövetség színeiben. Így elárulta az LMP-t is, hogy ezzel polgármester lehessen Zuglóban. 2017-ben aztán keresztüllépett az Együttön is, hogy Botkát hátba döfve végül az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehessen. Soros György kedvencének útja Gyurcsány millióitól az LMP-n és más pártcsoportokon át az MSZP-ig és az MSZP végképp esélytelenné tételéig – ez még baloldali mércével mérve is elképesztően köpönyegforgató politikusi karrier.


Azt sem szabad elfelejteni, hogy 2012-ben már képmutatóan úgy nyilatkozott, hogy „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”, és 2014-ben az összefogás és a közös listáról történő megegyezés után ugyanez a Karácsony úgy nyilatkozott az egykori munkaadójával történő megegyezésről: „nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van”.

A Social Report még 2009-ben is kapott megbízásokat, ahogy a Medián is. Ezért is nevetséges, hogy 2017-ben már úgy magyarázkodott az unicumos megjegyzés miatt, hogy ez egy nagyon éles és szimbolikus, a politika lényegét jelentő alapvető véleménykülönbség közte és Gyurcsány Ferenc között.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek