2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Többször váltott már köpönyeget Karácsony

Bár végigasszisztálta Gyurcsány országrontó tevékenységét, sőt abból busás pénzt is zsebre tehetett családi vállalkozásával, Karácsony Gergely mégis folyamatosan kritizálja a DK elnökét. De nem csoda: politikai karrierje bizonyítja, a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje bármikor képes köpönyeget váltani.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje örökösen keresi az útját, és mindig úgy forog, ahogy az aktuális érdek – azaz a pénz és a hatalom megszerzése – azt megkívánja – írja az Origo. A Pesti Srácok által megkeresett pszichológus pedig azt mondta, hogy Karácsony az egoista politika megtestesítője, minden csak a saját karrierjéről szól, és nem törődik sem a szövetségesekkel, sem a választókkal.


Bár Karácsony „kifelejtette” önéletrajzából, az Origo megtudta, hogy 2006 és 2009 között, tehát a Gyurcsány-érában a Miniszterelnöki Hivataltól több mint 21 millió forint értékben kapott megbízást családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Mindeközben az álláshalmozó Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely, hogy, hogy nem, szintén a Miniszterelnöki Hivataltól – Karácsony másik munkahelyétől – kapta a legtöbb megbízást, több mint 700 millió forint értékben.

2009-ben aztán átigazolt a Gyurcsányt feljelentő LMP-be, és szembe köpte egykori gazdáit. Majd 2014-ben újra visszatért hozzájuk, eljátszva, hogy ez nehezére esett. Ekkor épp az Együtt–PM szövetség színeiben. Így elárulta az LMP-t is, hogy ezzel polgármester lehessen Zuglóban. 2017-ben aztán keresztüllépett az Együttön is, hogy Botkát hátba döfve végül az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehessen. Soros György kedvencének útja Gyurcsány millióitól az LMP-n és más pártcsoportokon át az MSZP-ig és az MSZP végképp esélytelenné tételéig – ez még baloldali mércével mérve is elképesztően köpönyegforgató politikusi karrier.


Azt sem szabad elfelejteni, hogy 2012-ben már képmutatóan úgy nyilatkozott, hogy „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”, és 2014-ben az összefogás és a közös listáról történő megegyezés után ugyanez a Karácsony úgy nyilatkozott az egykori munkaadójával történő megegyezésről: „nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van”.

A Social Report még 2009-ben is kapott megbízásokat, ahogy a Medián is. Ezért is nevetséges, hogy 2017-ben már úgy magyarázkodott az unicumos megjegyzés miatt, hogy ez egy nagyon éles és szimbolikus, a politika lényegét jelentő alapvető véleménykülönbség közte és Gyurcsány Ferenc között.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a heti jelentésében szerdán.

 • A kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort

  A kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort

  A kormány a 2017-ben indított beszállítófejlesztési programmal segíti a hazai kis- és középvállalkozói (kkv) réteg fejlesztését – hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

 • Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon

  Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon

  Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró (mintegy 53 milliárd forint) befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton – közölte szerdán Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.