EUR: 323,19 Ft
CHF: 283,23 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Tömeges DNS-tesztet végeznek egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkos kézre kerítésére

Egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához DNS-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei: 21 500 – 18 és 75 év közötti – férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német-holland határ térségéből, hogy jelentkezzenek önkéntesen mintavételre.

A kis Nicky Verstappan 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták. Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.


Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfi rokont keres, a Nicky által hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfi rokonsági kapcsolati DNS-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját, vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek DNS-mintái valószínűséget mutathatnak az áldozatnál talált DNS-mintával.

A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfi lakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek és élnek, vagy onnan esetleg már elköltöztek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Törésvonal

    A nap képe: Törésvonal

    Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.