EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Sport

Történelmi sikert ért el az Eagles

A Philadelphia Eagles nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 52. Super Bowlt, miután 41-33-ra legyőzte a címvédő New England Patriots együttesét.

Az Eagles 2005 után most jutott be ismét a nagydöntőbe, érdekesség, hogy akkor is a Patriots volt az ellenfél, csakhogy akkor Tom Bradyék emelhették fel a Vince Lombardi-trófeát. Most viszont egy 41-33-as győzelemnek köszönhetően története első Super Bowl-sikerét ünnepelhette az Eagles. A döntő legértékesebb játékosa (MVP) a sérült Carson Wentz cseréje, Nick Foles lett, aki 373 yarddal, 3 passzal és 1 elkapott touchdownnal segítette a Philadelphiát.


– Nagyszerű a csapatunk és kiváló edzőink vannak. Magabiztosak voltunk, csak idejöttünk és azt játszottuk, amit egész gyerekkorunkban, futballoztunk. Mindig erről a pillanatról álmodtunk, biztos vagyok benne, hogy ebben a pillanatban is rengeteg gyermek ül a televíziók előtt és arról álmodik, hogy egy napon ő is átélheti azt, amit most mi – nyilatkozott a meccs után a 29 éves Foles.

 (MTI/AP/Frank Franklin II)

(MTI/AP/Matt Slocum)

 

A New England Patriots legendája, Tom Brady csalódottan nyilatkozott a meccs után.

– Sz.r érzés veszíteni. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni és a saját játékunkat sem tudtuk játszani. Sokkal jobban játszottak, mint mi. El kell teljen pár nap, hogy fel tudjam dolgozni a történteket, de jövőre is igyekszünk a legjobbat nyújtani – fogalmazott Brady, aki 505 yardot passzolt, ami rekord a rájátszások történetében.

Kapcsolódó Cikkek