EUR: 331,76 Ft
CHF: 302,83 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Belföld

Totális káosz az ellenzéki pártoknál

Teljes a káosz az ellenzéki oldalon kevesebb mint két héttel az ajánlások gyűjtése előtt, miközben a balliberális pártocskák egymást vádolják azzal, hogy a másik miatt nem sikerült megegyezni – írja az Origo.

Miután már alig van két hét, hogy elkezdődjön az ajánlások összegyűjtése a 2018-as országgyűlési választásokra, így a pártoknak egyre inkább fogytán van az ideje, hogy megfelelően felkészüljenek a február 19-től március 5-ig tartó időszakra.


A Nemzeti Választási Bizottság eddig 74 pártot vett nyilvántartásba, ami hárommal több, mint 2014-ben. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezek a pártok el is indulnak majd a választáson, de az jól látszik, hogy óriási versenyfutás lesz az ajánlások összegyűjtéséért.

Az országos ismertséggel nem rendelkező pártoknak minden egyes jelölt elindítása már nagy sikernek számít majd, azonban a magukat baloldali-liberális erőként aposztrofálók (MSZP, Demokratikus Koalíció, LMP, Együtt, Párbeszéd, Momentum Mozgalom, Liberálisok, Modern Magyarországért Mozgalom) társaságában soha nem látott káosz alakult ki szűk két hónappal a választás előtt. A különféle indulási elképzelések gyakorlatilag naponként változnak, ezért pontos képet csak az ajánlások leadása után kapunk arról, hogyan is áll majd fel az ellenzék a kormánnyal szemben – ismerteti a helyzetet az Origo.


A lap teljes cikkéből kiderül az is, milyen átláthatatlan alkukat kötöttek az ellenzéki pártok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek