EUR: 322,66 Ft
CHF: 282,21 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Miskolc

Tovább bővülhet a DVTK Sportliget

Az elmúlt évben Magyarország kormánya határozatával újabb forrásokat biztosított a DVTK sportfejlesztési programjához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre. Ennek keretében négy városban, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és a felvidéki Rimaszombaton több milliárd forint értékű sportfejlesztés realizálódhat.

Az új sportinfrastruktúra nagyobb része Miskolcon valósulhat meg, illetve a már meglévő futballspecifikus elemek helyi igényeknek megfelelő további bővítése is a DVTK tervei között szerepel. Ezekben a tervekben az amatőr sportolók és a környék lakosainak igényeit kiszolgáló létesítmények is megtalálhatók.


Bővülhet az edzőközpont területe – fotó: dvtk.eu

A fejlesztések egy része a tervek szerint Diósgyőrben, a stadion tőszomszédságában fekvő úgynevezett „Tesco-telken” valósulhat meg, ezzel lesz teljes a DVTK Sportliget struktúrája. A terület megvásárlására rendelkezésre állnak a források, és már előrehaladott tárgyalásokat folynak a terület tulajdonosával annak érdekében, hogy a beruházás megkezdődhessen. A DVTK segítségével így hasznosulhat egy újabb, évek óta ki nem használt terület Miskolcon.

A klub információi szerint a terület tulajdonosa a város vezetésének hozzájárulását kérte az értékesítéssel kapcsolatban. Reményeik szerint napokon belül megérkezik a pozitív válasz, így a nyár folyamán megtörténhet a terület integrálása, valamint elkezdődhetnek az építési munkálatok, amelyekről folyamatosan tájékoztatni fogják a szurkolókat.

Kapcsolódó Cikkek