2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Miskolc

Tovább bővülhet a DVTK Sportliget

Az elmúlt évben Magyarország kormánya határozatával újabb forrásokat biztosított a DVTK sportfejlesztési programjához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre. Ennek keretében négy városban, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és a felvidéki Rimaszombaton több milliárd forint értékű sportfejlesztés realizálódhat.

Az új sportinfrastruktúra nagyobb része Miskolcon valósulhat meg, illetve a már meglévő futballspecifikus elemek helyi igényeknek megfelelő további bővítése is a DVTK tervei között szerepel. Ezekben a tervekben az amatőr sportolók és a környék lakosainak igényeit kiszolgáló létesítmények is megtalálhatók.


Bővülhet az edzőközpont területe – fotó: dvtk.eu

A fejlesztések egy része a tervek szerint Diósgyőrben, a stadion tőszomszédságában fekvő úgynevezett „Tesco-telken” valósulhat meg, ezzel lesz teljes a DVTK Sportliget struktúrája. A terület megvásárlására rendelkezésre állnak a források, és már előrehaladott tárgyalásokat folynak a terület tulajdonosával annak érdekében, hogy a beruházás megkezdődhessen. A DVTK segítségével így hasznosulhat egy újabb, évek óta ki nem használt terület Miskolcon.

A klub információi szerint a terület tulajdonosa a város vezetésének hozzájárulását kérte az értékesítéssel kapcsolatban. Reményeik szerint napokon belül megérkezik a pozitív válasz, így a nyár folyamán megtörténhet a terület integrálása, valamint elkezdődhetnek az építési munkálatok, amelyekről folyamatosan tájékoztatni fogják a szurkolókat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.