EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Ózd

Tovább rövidült a menetidő Budapestre

A főváros felé közúton közlekedők azt tapasztalhatják, hogy Nagybátony és Hatvan között tovább gyorsult a forgalom. Újabb elkészült szakaszokra engedték rá a gépjárműforgalmat a 21-es számú főúton.

A beruházás részleteiről a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kommunikációs igazgatójától kértünk tájékoztatást. Karcagi Orsolyától megtudtuk, hogy a Szurdokpüspöki és Pásztó közötti, valamint Pásztó, Mátraszőlős, Tar közötti szakaszok ünnepélyes átadása február első felében várható.


A Hatvan és Lőrinci közötti szakaszon jelenleg a befejező munkálatok zajlanak, az osztott pályás forgalomterelés megszűnésével elbontják az ideiglenes elemeket. A teljes szakaszon befejezik az árokburkolást, a vadvédő kerítés létesítését, a rekultivációs feladatokat, kiépül a végleges forgalomtechnika, és lezajlanak a növénytelepítési munkák. Itt a teljes befejezés és az átadás 2018 tavaszára várható.

Fotó: Lokál
Az enyhe tél segíti a munkálatokat

A Tar–Mátraverebély közötti és a Mátraverebély–Bátonyterenye szakaszokon a téli időszakban az elkészített létesítményen állagmegóvási munkálatokat, a 21. sz. főút jelenlegi burkolatán pedig kátyúzást, valamint a jelzőtáblák és az ideiglenes forgalmi rend jelzésrendszerének tisztítását végezték.

A kivitelező a Tar településhez tartozó Köves-tető sziklarész bontását, az elkészülő sziklarézsű stabilizálását és bevédését, illetve a műtárgyak egyes elemeinek betonozását folyamatosan végezte.

A Mátraverebély–Szentkút kegyhely összekötő út projekt jelenleg előkészítés alatt van. A 23–25. sz. főút Bátonyterenye–Kisterenye–Ózd közötti szakasz fejlesztésénél folyamatban van a tervezési közbeszerzési eljárás, jelenleg a beérkezett ajánlatok értékelése zajlik. Sikeres eljárást követően a szerződéskötés tavasz végén várható. Az előkészítési feladatok elvégzésére a hazai forrás rendelkezésre áll.

Fotó: Lokál
 Gyors ütemben haladnak az építők

Kapcsolódó Cikkek