EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Továbbra is elegendő hely van a rászorulóknak, nem kell a szabadban éjszakázni

Kiállta a próbát a korábban megerősített hajléktalanellátási rendszer, továbbra is elegendő hely áll a rászorulók rendelkezésére – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a hajléktalanokat ellátó intézmények országos kihasználtsága januárban 78 százalékos, februárban 84 százalékos volt, a rendkívüli hideg időjárás pedig a legfrissebb adatok szerint 92 százalékosra növelte a telítettséget.


Az elmúlt napokban 154 hajléktalan embert helyeztek el hajléktalanszállón, 33-an speciális szükségleteik miatt más típusú intézményben kaptak helyet, a szociális intézmények pedig 39 kihűléssel veszélyeztetett nem hajléktalan embert is befogadtak – ismertették az adatokat.

Hozzátették, a vörös kód elrendelése óta huszonegy olyan szociális otthon is szállást nyújtott a hajléktalan embereknek, amely nem hajléktalanok ellátásával foglalkozik.


A közlemény szerint a szombattól elrendelt vörös kód riasztás első három napján mintegy 1100 hívás érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, ezzel szinte megháromszorozódtak a fogadott bejelentések. A szombati napon 344, vasárnap 388, míg hétfőn szintén 344 bejelentés érkezett bajban lévő, többnyire hajléktalan emberekkel kapcsolatban.

Kitértek arra is, hogy a legtöbb jelzés mind a három napon a Közép-magyarországi régióból érkezett, elsősorban Budapest és Pest megye térségéből. A diszpécserszolgálat munkatársai két nap alatt összesen 677 hívást regisztráltak.

A legkevesebb hívás az Észak-magyarországi, a Nyugat-dunántúli, valamint a Dél-dunántúli régióból érkezett – fűzték hozzá.

A rendőrség, a Közterület Felügyelet és az Országos Mentőszolgálat is kiemelten segítette a diszpécserszolgálatok és a krízisautók munkáját, hogy minden ellátott megfelelő helyre kerülhessen – hangsúlyozták.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.