EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Továbbra is elegendő hely van a rászorulóknak, nem kell a szabadban éjszakázni

Kiállta a próbát a korábban megerősített hajléktalanellátási rendszer, továbbra is elegendő hely áll a rászorulók rendelkezésére – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a hajléktalanokat ellátó intézmények országos kihasználtsága januárban 78 százalékos, februárban 84 százalékos volt, a rendkívüli hideg időjárás pedig a legfrissebb adatok szerint 92 százalékosra növelte a telítettséget.


Az elmúlt napokban 154 hajléktalan embert helyeztek el hajléktalanszállón, 33-an speciális szükségleteik miatt más típusú intézményben kaptak helyet, a szociális intézmények pedig 39 kihűléssel veszélyeztetett nem hajléktalan embert is befogadtak – ismertették az adatokat.

Hozzátették, a vörös kód elrendelése óta huszonegy olyan szociális otthon is szállást nyújtott a hajléktalan embereknek, amely nem hajléktalanok ellátásával foglalkozik.


A közlemény szerint a szombattól elrendelt vörös kód riasztás első három napján mintegy 1100 hívás érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, ezzel szinte megháromszorozódtak a fogadott bejelentések. A szombati napon 344, vasárnap 388, míg hétfőn szintén 344 bejelentés érkezett bajban lévő, többnyire hajléktalan emberekkel kapcsolatban.

Kitértek arra is, hogy a legtöbb jelzés mind a három napon a Közép-magyarországi régióból érkezett, elsősorban Budapest és Pest megye térségéből. A diszpécserszolgálat munkatársai két nap alatt összesen 677 hívást regisztráltak.

A legkevesebb hívás az Észak-magyarországi, a Nyugat-dunántúli, valamint a Dél-dunántúli régióból érkezett – fűzték hozzá.

A rendőrség, a Közterület Felügyelet és az Országos Mentőszolgálat is kiemelten segítette a diszpécserszolgálatok és a krízisautók munkáját, hogy minden ellátott megfelelő helyre kerülhessen – hangsúlyozták.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében – mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

 • Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

 • Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve – írta a Magyar Nemzet szombaton.

 • Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.