EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

Nos, a sportoló életének szerves része az esélyesség. Van, aki meg tud birkózni ezzel, s van, aki nem. Mindenesetre az édesanya szerint Sándor és Shaoang jobb eredményre lett volna képes – négy döntőből egy ötödik helyezés és egy kiesés született –, ha ő is a helyszínen van és lelki segítséget ad fiainak.
– A fiúk is hisznek az érmes helyezésben, de belül nehéz feldolgozni ezt a terhet. Nem volt mód kiutaznom, pedig segítettem volna nekik ebben. Édesapjuk ugyan ott van, de a kínaiak zárkózottak, másként hatnak más emberekre – nyilatkozta a Borsnak az édesanya.
Nos, ma lehetőség nyílik a javításra, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres selejtezőjében a Liu fivérek is rajthoz állnak, akárcsak a negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor. Sándor 2016-ban vb-aranyat nyert ezen a távon, de komoly bravúrra lesz szüksége az érmes helyezéshez is. Egyébként csütörtökön a váltó döntőjében is meglehet a hőn áhított érem. Szóval, szurkoljunk az éremért!
A lányokról sem szabad megfeledkezni, a női 1000 méter kvalifikációjában Jászapáti Petra és Keszler Andrea áll rajthoz.

 


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.