EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

Nos, a sportoló életének szerves része az esélyesség. Van, aki meg tud birkózni ezzel, s van, aki nem. Mindenesetre az édesanya szerint Sándor és Shaoang jobb eredményre lett volna képes – négy döntőből egy ötödik helyezés és egy kiesés született –, ha ő is a helyszínen van és lelki segítséget ad fiainak.
– A fiúk is hisznek az érmes helyezésben, de belül nehéz feldolgozni ezt a terhet. Nem volt mód kiutaznom, pedig segítettem volna nekik ebben. Édesapjuk ugyan ott van, de a kínaiak zárkózottak, másként hatnak más emberekre – nyilatkozta a Borsnak az édesanya.
Nos, ma lehetőség nyílik a javításra, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres selejtezőjében a Liu fivérek is rajthoz állnak, akárcsak a negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor. Sándor 2016-ban vb-aranyat nyert ezen a távon, de komoly bravúrra lesz szüksége az érmes helyezéshez is. Egyébként csütörtökön a váltó döntőjében is meglehet a hőn áhított érem. Szóval, szurkoljunk az éremért!
A lányokról sem szabad megfeledkezni, a női 1000 méter kvalifikációjában Jászapáti Petra és Keszler Andrea áll rajthoz.

 


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.