2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Úgy őrzik a hagyományt, ahogy más nem!

Olyan hiánypótló csapat alakult Pécsett, amelynek már a neve sem hétköznapi. Az Ünnepkör Szín úgy kívánja a magyar néphagyományokat és főként az ünnepekhez köthető szokásokat továbbörökíteni, hogy azt szituációkba helyezi. 

Bogárdi Alíz neve a családosok körében már jól ismert. Játszott a Bóbita Bábszínházban, de énekelt és zenélt több pécsi zenekarban is. Most viszont egészen másba kezdett bele.


Nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is szeretné megszólaltatni az Ünnepkör Szín

– Úgy éreztem, az ünnepeket másképp is meg lehet élni, csak rá kell vezetni az embereket. Erre pedig igény is van a pécsiekben – meséli a kezdeteket Bogárdi Alíz.

A tavaly alakult Ünnepkör Szín olyan hiányt szeretne pótolni a a városban, ami ezentúl nemcsak a családosoknak és gyerekeknek, hanem a nyitott felnőtteknek is szól.


Alíz nem ismeretlen azoknak, akik gyermekprogramokra járnak (Fotó: Bergics Balázs)

– Sütöttünk mi már augusztus 20-án a Dóm téren, de igazi betlehemes játékot is adtunk elő adventkor, amikor rohanó családokat tudtunk pár percre megállítani. Most a farsangon van sor – sorolja programjaikat Alíz.

A színház és zene világával vegyített programok célja nem más, mint hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az együtt töltött időt meg kell becsülni, és ha lehet, ne csak felszínesen vegyünk abban részt, hanem mélyedjünk el az ünnepekben és mindennapokban egyaránt.

– Ez azt jelenti, hogy szeretnénk a pécsieket rávezetni arra, hogy mennyivel másabb lehet egy szürke hétköznap akkor, ha az apróságoknak is tudunk örülni – mondta Alíz.

Aki pedig szeretné ezt megtapasztalni, az február 4-én maszkot is készíthet az Ünnepkör Színnel a Széchenyi téren található P’artisanban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.