EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb XVI.kerület

Új autót kapott a mentőállomás

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egy új esetautót adott át Szőke Lajosnak, a mátyásföldi mentőállomás vezetőjének. A kormány 2017-ben 139 új mentőautót vásárolt, és ebből kapott egy új járművet kerületünk.

Kovács Péter polgármester elmondta, a kerületben a rendszerváltás óta működik mentőállomás, és azóta nincs olyan választási ciklus, hogy az önkormányzat ne fejlesztené a mentőegységet, hogy ezzel is segítse a munkájukat. Az épületet az önkormányzat helyi vállalkozókkal és a lakosság közös adományainak segítségével hozta tető alá. A most átadott új autó különlegessége, hogy a kialakításánál figyelembe vették az állomáson szolgálatot teljesítő munkatársak – vagy ahogy ők szólítják egymást, bajtársak – eszközigényeit, és így szerelték össze az autót.


Szőke Lajos, mentőállomás vezetője vehette át az új mentőautó kulcsait (Fotó: Keresztesi Balázs)

A mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentőegységek 2017-ben megközelítőleg 11 200 esetfeladatot láttak el és több mint 190 ezer kilométert futottak. Természetesen ezek a mentési feladatok nem mind a XVI. kerületben adódtak, hanem a kerületet körülvevő kerületekben és településeken (XIV., XV., XVII. kerület, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, illetve a nagy forgalmat lebonyolító M0-s autópálya és az általa elérhető közelségbe került települések).
A XVI. kerületi állomás működését jelenleg négy esetautó látja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.