2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVI.kerület

Új autót kapott a mentőállomás

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egy új esetautót adott át Szőke Lajosnak, a mátyásföldi mentőállomás vezetőjének. A kormány 2017-ben 139 új mentőautót vásárolt, és ebből kapott egy új járművet kerületünk.

Kovács Péter polgármester elmondta, a kerületben a rendszerváltás óta működik mentőállomás, és azóta nincs olyan választási ciklus, hogy az önkormányzat ne fejlesztené a mentőegységet, hogy ezzel is segítse a munkájukat. Az épületet az önkormányzat helyi vállalkozókkal és a lakosság közös adományainak segítségével hozta tető alá. A most átadott új autó különlegessége, hogy a kialakításánál figyelembe vették az állomáson szolgálatot teljesítő munkatársak – vagy ahogy ők szólítják egymást, bajtársak – eszközigényeit, és így szerelték össze az autót.


Szőke Lajos, mentőállomás vezetője vehette át az új mentőautó kulcsait (Fotó: Keresztesi Balázs)

A mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentőegységek 2017-ben megközelítőleg 11 200 esetfeladatot láttak el és több mint 190 ezer kilométert futottak. Természetesen ezek a mentési feladatok nem mind a XVI. kerületben adódtak, hanem a kerületet körülvevő kerületekben és településeken (XIV., XV., XVII. kerület, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, illetve a nagy forgalmat lebonyolító M0-s autópálya és az általa elérhető közelségbe került települések).
A XVI. kerületi állomás működését jelenleg négy esetautó látja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.