EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XVI.kerület

Új autót kapott a mentőállomás

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egy új esetautót adott át Szőke Lajosnak, a mátyásföldi mentőállomás vezetőjének. A kormány 2017-ben 139 új mentőautót vásárolt, és ebből kapott egy új járművet kerületünk.

Kovács Péter polgármester elmondta, a kerületben a rendszerváltás óta működik mentőállomás, és azóta nincs olyan választási ciklus, hogy az önkormányzat ne fejlesztené a mentőegységet, hogy ezzel is segítse a munkájukat. Az épületet az önkormányzat helyi vállalkozókkal és a lakosság közös adományainak segítségével hozta tető alá. A most átadott új autó különlegessége, hogy a kialakításánál figyelembe vették az állomáson szolgálatot teljesítő munkatársak – vagy ahogy ők szólítják egymást, bajtársak – eszközigényeit, és így szerelték össze az autót.


Szőke Lajos, mentőállomás vezetője vehette át az új mentőautó kulcsait (Fotó: Keresztesi Balázs)

A mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentőegységek 2017-ben megközelítőleg 11 200 esetfeladatot láttak el és több mint 190 ezer kilométert futottak. Természetesen ezek a mentési feladatok nem mind a XVI. kerületben adódtak, hanem a kerületet körülvevő kerületekben és településeken (XIV., XV., XVII. kerület, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, illetve a nagy forgalmat lebonyolító M0-s autópálya és az általa elérhető közelségbe került települések).
A XVI. kerületi állomás működését jelenleg négy esetautó látja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.