2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Hódmezővásárhely

Új főorvos a gyermekosztály élén!

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztályának új osztályvezető főorvosa, dr. Papp Ferenc a Szegedi Gyermekklinikáról érkezett. Tervei szerint vezetői munkája során új irányt szab majd, a hagyományok tiszteletben tartása mellett.

Dr. Papp Ferenc osztályvezető főorvos elmondta, a vásárhelyi gyermekosztály eddig is kiválóan működött, magas szakmai színvonalon. Az az alapvető célkitűzése, hogy ez a nagyon magas szintű ellátás továbbra is zökkenőmentesen folyjon, ugyanakkor több területen tervez fejlesztést, például a sürgősségi újszülöttellátást. Ehhez számos eszköz rendelkezésre áll már egy tavalyi pályázatnak köszönhetően.


A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Gyermekosztályának új osztályvezető főorvosa, Dr. Papp Ferenc

A főorvos úgy gondolja, heteken belül megvalósulhat az úgynevezett rooming in szoba, amely azt szolgálja, hogy az édesanya és a baba együtt tölthesse az első három napot, természetesen ez az együttlét egészséges újszülött esetén valósulhat meg.

Dr. Papp Ferenc további célkitűzései között szerepel az is, hogy azok a gyermekszakrendelések, amelyek eddig csak Szegeden voltak, Hódmezővásárhelyen is elérhetőek legyenek. Ilyen a gyermekortopédiai szakrendelés, amely az újszülöttek csípőszűrése szempontjából is nagyon nagy jelentőséggel bírna, illetve a neurológiai, a nefrológiai (a vese belgyógyászatával foglalkozó ágazat) és a gyermekbőrgyógyászat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.