EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,73 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Hódmezővásárhely

Új főorvos a gyermekosztály élén!

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztályának új osztályvezető főorvosa, dr. Papp Ferenc a Szegedi Gyermekklinikáról érkezett. Tervei szerint vezetői munkája során új irányt szab majd, a hagyományok tiszteletben tartása mellett.

Dr. Papp Ferenc osztályvezető főorvos elmondta, a vásárhelyi gyermekosztály eddig is kiválóan működött, magas szakmai színvonalon. Az az alapvető célkitűzése, hogy ez a nagyon magas szintű ellátás továbbra is zökkenőmentesen folyjon, ugyanakkor több területen tervez fejlesztést, például a sürgősségi újszülöttellátást. Ehhez számos eszköz rendelkezésre áll már egy tavalyi pályázatnak köszönhetően.


A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Gyermekosztályának új osztályvezető főorvosa, Dr. Papp Ferenc

A főorvos úgy gondolja, heteken belül megvalósulhat az úgynevezett rooming in szoba, amely azt szolgálja, hogy az édesanya és a baba együtt tölthesse az első három napot, természetesen ez az együttlét egészséges újszülött esetén valósulhat meg.

Dr. Papp Ferenc további célkitűzései között szerepel az is, hogy azok a gyermekszakrendelések, amelyek eddig csak Szegeden voltak, Hódmezővásárhelyen is elérhetőek legyenek. Ilyen a gyermekortopédiai szakrendelés, amely az újszülöttek csípőszűrése szempontjából is nagyon nagy jelentőséggel bírna, illetve a neurológiai, a nefrológiai (a vese belgyógyászatával foglalkozó ágazat) és a gyermekbőrgyógyászat.

Kapcsolódó Cikkek