EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb X.kerület

Új lehetőségek a hajléktalanok számára

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Kőbányai Szolgáltató Centruma új szolgáltatást indított. A Maglódi utcai telephelyen saját forrásból és belügyminisztériumi támogatásból „támogatott lakhatás” lehetőségét teremtette meg 12 rászorulónak a segélyszervezet.

A baptista szervezet úgy tájékoztatott, az általános szakmai program foglalkoztatást célzó munkával egészül ki, hiszen fontos, hogy a támogatott lakhatás lehetőségével élőknek legyen jövedelmük. A szociális segítségnyújtás az önállósodást és a munkaerőpiaci integrációt is segíti.


Már tizenöt éve segíti a hajléktalanokat az Utcafront (Fotó: Máté Krisztián)

A múlt heti ünnepélyes átadón Miletics Marcell, a Baptista Szolgáltató Centrum igazgatója hangsúlyozta: az Utcafront 15 éve jelen van és segít Kőbányán, ez mára komplex szolgáltatást jelent. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere arról szólt, nagyon fontos a telephely működése, majd Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője a baptista szociális programok méltatása mellett hozzátette, idén folytatódik a hajléktalanokért indított kormányzati program, aminek során továbbra is támogatják a Maglódi utcaihoz hasonló projekteket.

Ilyen szobákban laknak (Fotó: Máté Krisztián)

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója kiemelte, bár a média többnyire a szervezet külföldi akcióiról számol be, a tevékenység zöme itthon zajlik, olyan projektek formájában, mint amilyen a Baptista Szolgáltató Centrum.

Kulturált körülményeket teremtenek (Fotó: Máté Krisztián)

A kormány támogatja a hasonló projekteket (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek