EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra Sopron

Új, modern fürdő épül Sopronban

A Modern Városok Program részeként elindult az uszodaprogram Sopronban! A felújítás a strandmedence látványos átépítésével kezdődött meg. A fedett uszoda helyén is egy minden igényt kielégítő létesítmény valósul meg.

Teljesen új strandmedence és fedett uszoda épül
Fotó: Látványterv/SMJV

Jelentős fejlesztések kezdődtek a soproni Csík Ferenc Uszodában. Első lépésként a strandmedencét építik át, ami komoly mérföldkő a fürdő életében. Mint ismert, Magyarország kormánya Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötötte meg elsőként a Modern Városok Program keretében a megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy egy új, modern uszoda épüljön. Ez a Lővér Program kiemelt beruházása.
A már leromlott állapotú külső strandmedence helyére egy teljesen új épül. A beruházás fő célja, hogy a medence alkalmassá váljon ideiglenes lefedéssel és mobil öltözőblokkok kialakításával négy évszakos működésre, ahol a sport- és oktatási tevékenységeket zavartalanul megtarthatják.
A mára már elavultnak számító fedett uszoda területén is egy európai színvonalú létesítményt alakítanak ki. Ez nagymértékben szolgálja majd az oktatási, diák- és tömegsportot, emellett a lakossági és turisztikai célú használatot. Megtudtuk, a korszerű uszoda hazai és nemzetközi versenyek lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz.
Egyébként miután a jelenlegi 50 yardos strandmedencét elbontották, helyére egy 10 pályás, 25 méteres, 2 méter mély úszómedence, valamint egy 12 x 25 méteres, változó fenékmélységű tanmedence épül.
A medencék légtartásos ideiglenes fedést kapnak. A két medence között alakítják ki a medencesíkba süllyesztett új vízgépházat. Kiépítik a működést biztosító légkezelő, fűtő- és épületvillamossági berendezéseket és ezek külső közműveit. Az ideiglenes öltöző és vizesblokk egyedi gyártású konténerekből készül, ezek biztosítják az uszoda- és strandfunkciók használatához szükséges átöltözés lehetőségét.
A beruházás összköltsége eléri a 640 millió forintot, amelyet a Modern Városok Programon keresztül a kormány biztosít. A strandmedence átépítése a tervek szerint nyáron ér véget.
Barcza Attila városi tanácsnok örömét fejezte ki a beruházások kapcsán, hiszen egy modern és minden igényt kielégítő létesítmény valósul meg a leghűségesebb városban, amely várhatóan Sopron turisztikai vonzerejét is növeli.


A korszerű uszoda hazai- és nemzetközi versenyek lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz
Fotó: Látványterv/SMJV

Kapcsolódó Cikkek