2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szekszárd

Új szülészeti és nőgyógyászat osztály a megyeszékhelyen

A Tolna Megyei Balassa János Kórház területén mintegy hárommilliárd forintos költségvetésből építenek majd teljesen új szülészeti és nőgyógyászati osztályt. A napokban tartott sajtótájékoztatón Horváth István, a térség országgyűlési képviselője jelentette be a hírt.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évben ezen a beruházáson kívül is számos fejlesztés történt. Többek között a palánki telephelyet megszüntették és beköltöztették a fő blokkba, illetve napelemparkot is telepítettek, ami évi 30 millió forintos megtakarítást eredményez. Az államtitkár tájékoztatott továbbá, hogy a kórházzal közösen egyeztetett tárgyalásokon arra a következtetésre jutottak, hogy jelenleg e két osztály felújítása lenne az intézmény számára a legnagyobb előrelépés. Mint elmondta, a tervek elkészítésére tavaly év végén 56 millió forint támogatást kapott a kórház. A mintegy hárommilliárd forintból megvalósuló új, 50 ágyas épület a jelenlegi gyermekkórház mellett, a helikopter-leszállópálya helyén kap majd helyet. A sajtóeseményen elhangzott továbbá, hogy ez év tavaszáig lezárul a tervezési szakasz, és előreláthatóan 2020 elején el is kezdhetik a munkálatokat, amelyeket legkorábban 2021-ben fejezhetnek be.


Mintegy 3 milliárd forintból létesülnek új osztályok a megyeszékhelyen. Fotó: Nagy Nándor

– A korszerűsítés nemcsak a betegek, de a két osztályon dolgozó 16 orvos és 63 szakdolgozó munkakörülményeit, komfortérzetét is javítja majd. A tömbösítésnek köszönhetően gazdaságosabban működhet a két osztály – tájékoztatott dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója.

Az új épület a XXI. század elvárásainak megfelelő, így modernebb lesz, mint a jelenlegi épület. Az épület korszerűsítése mellett a betegápolási felszerelések és az orvostechnikai berendezések is megújulnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.