2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Újabb és újabb célok felé tör

Édesanya, egy fitnesziskola reklámarca, személyi és csoportos edzéseket vezet, gyermeke születése után kezdett sportolni, majd tréningeket vezetni, jelenleg pedig ki tudja hányadik sportoktatói tanfolyamát végzi: Csapó Nóra gymstickmestertréner és életmód-tanácsadó nemcsak az edzéseken, hanem az élet minden területén maximalista és duzzad az energiától.

„Tíz előtt öt perccel lenne jó, mert akkor van váltás két személyi edzés között…” – mondja a telefonban, amiből rögtön látszik: egész nap egymásnak adják a stafétát a tanítványok Csapó Nóra személyi edzőnél. Az életmódváltásra készülők pedig hitelesebb „példaképet” aligha választhatnának maguknak: a szülés után ma már sportoktatóként (is) dolgozó Csapó Nóra jelentős súlyfeleslegtől szabadult meg, és fordult arccal az aktív, tudatos élet felé. Persze a váltás nem volt zökkenőmentes.


– A kisfiam születése után, 2011-ben jelentősen gyarapodott a súlyom. Mire észrevettem magam, már korántsem úgy néztem ki, mint az állapotosság előtt… Úgy gondoltam, jó ötlet, ha semmit sem eszem, mert akkor garantált a siker. 28 napig kizárólag vizet fogyasztottam. Ennek következményeként végül a kórházban kötöttem ki. Ekkor jöttem rá, hogy ennél tudatosabban, átgondoltabban kell hozzáfognom a fogyáshoz. Beleástam magam a szakirodalomba, és szép lassan le is adtam a felesleget. A változást mások is észrevették, és tippeket, tanácsokat vártak tőlem. Kapcsolatba kerültem egy sportoktatói tanfolyamokat szervező iskolával is, akiknek szinte valamennyi képzését szép sorban el is végeztem. Így egyebek mellett gymstickmesteredző, csoportos óravezető és személyi edző is lettem – mesélt a kezdetekről Csapó Nóra, aki leginkább a gymstickedzéseket kedveli.

Csapó Nóra leginkább a gymstickedzéseket kedveli

Ezeken az edzéseken, mint a neve is mutatja, egy különleges eszközzel, a gymstickkel végzik a gyakorlatokat a résztvevők. – A tréningek csoportosan zajlanak, szól a zene, jó a hangulat, mindenki együtt mozog…, ahogy mondani szokták, igazi közösségi élmény. Hogy mennyire az, azt jól mutatja, hogy sok tanítványom, akik ezekről az órákról ismerik egymást, azóta összebarátkozott. Vagyis inkább összebarátkoztunk, hiszen együtt járunk vacsorázni, sok közös programot szervezünk – mondta el az edző, aki a fitnesziskola plakátján is látható, ám véleménye szerint ez nem szakmai elismerés, pusztán annak köszönhető, hogy dekoratív reklámarcot kerestek. Mint mondta: – Sokkal inkább visszajelzés számomra az, hogy akik eljárnak az edzéseimre, nem csak egy-egy alkalomra, egy esküvőre vagy osztálytalálkozóra, nyárra a strandra szeretnének formába lendülni, hanem tudatosan életmódot kívánnak váltani. Azt gondolom, az eredmények továbblendítik, motiválják azokat, akik belevágnak. Ahogy természetesen engem is: én is keresem az újabb és újabb kihívásokat, egyik álmot követi a másik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.