EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Újabb rekordévet zárt Paks

Tavaly is termelési és teljesítménykihasználási rekorddal zárt az atomerőmű, akárcsak 2016-ban – közölte Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató ismertette a számokat, amelyek értelmében az atomerőmű négy blokkja összesen 16 097 kilowattóra energiát termelt, ami a bruttó hazai termelés 50 százaléka. A 2. blokk 100 százalékos teljesítménykihasználással üzemelt, ami nagymértékben hozzájárult a létesítmény történetében újabb rekordot jelentő 91,9 százalékos erőműátlaghoz. Ezek mellett pedig csökkent a kiégett fűtőelemek száma, a radioaktív hulladék mennyisége és rekordalacsony a kollektív dózis mértéke is.


A vezérigazgató arra is kitért, hogy az erőműben kiemelten figyelnek a biztonságra. Tavaly mindössze 17 jelentésköteles esemény történt, mindegyik a nullás, vagyis a legalacsonyabb biztonsági kategóriába sorolható. Hozzátette: ezek gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentettek.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy együtt kell működjünk a megújuló energiákkal, nem pedig alternatívaként – hangsúlyozta Hamvas.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.