EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Újabb rekordévet zárt Paks

Tavaly is termelési és teljesítménykihasználási rekorddal zárt az atomerőmű, akárcsak 2016-ban – közölte Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató ismertette a számokat, amelyek értelmében az atomerőmű négy blokkja összesen 16 097 kilowattóra energiát termelt, ami a bruttó hazai termelés 50 százaléka. A 2. blokk 100 százalékos teljesítménykihasználással üzemelt, ami nagymértékben hozzájárult a létesítmény történetében újabb rekordot jelentő 91,9 százalékos erőműátlaghoz. Ezek mellett pedig csökkent a kiégett fűtőelemek száma, a radioaktív hulladék mennyisége és rekordalacsony a kollektív dózis mértéke is.


A vezérigazgató arra is kitért, hogy az erőműben kiemelten figyelnek a biztonságra. Tavaly mindössze 17 jelentésköteles esemény történt, mindegyik a nullás, vagyis a legalacsonyabb biztonsági kategóriába sorolható. Hozzátette: ezek gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentettek.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy együtt kell működjünk a megújuló energiákkal, nem pedig alternatívaként – hangsúlyozta Hamvas.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.