EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Újabb siker küszöbén

Szél Sándor, alias Sasa, a debreceni „Figaro” szakmai sikereiről egy évvel ezelőtt számoltunk be lapunk hasábjain. Most újabb siker küszöbén áll a fiatal fodrászmester, hiszen egy remekművével olyan listára került fel, amelyen magyar fodrász eddig nem szerepelt.

– Mi ez az újabb sikersztori, elmesélnéd röviden?


Legutóbbi videómat ismét beválasztották egy komoly szakmai körbe, a HVA5 amerikai verseny döntőjébe. Tudtommal ebben a versenyben magyar fodrász ez idáig nem szerepelt. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az amerikai Hairbrained Video Awards (HVA) versenyt. Több mint 800 alkotás közül igazán szakmai sikerként könyvelhetem el, hogy az „Awakening” videómat beválasztották az Even Further Video of The Year kategória öt döntős videója közé. A Hairbrained fodrászok, szalonok és akadémiák által készített inspiráló és kimagasló minőségű digitális videós alkotásokat versenyeztet hat kategóriában. Az elmúlt négy évben összesen 120 alkotót jelöltek, és 32 ezer dollár értékű díjakat osztottak ki a nyertesek között.

A modell és mestere, Szél Sándor

– Mikor lesz a díjátadó?


– A díjátadót március 4-én tartják a New York-i Arena Night Clubban, együttműködve a IBS New Yorkkal, az Olaplex, SalonBiz és Wella támogatásával. A nyertesek bejelentését, kitüntetését, illetve a díjak átadását ezen az estén tartják.

– Miről szól a videód?

A film mai társadalmunkról szól, ahol az emberek nagy része „maszkot” hord, elfedve ezzel valódi énjüket, gondolataikat. Szerencsére egyre többen ráébrednek, hogy amit eddig gondoltak magukról, az csak a környezetüktől eltanult szokások és gondolatminták összessége, nem pedig valódi énjük. Az ébredés éppen ezért néha fájó, de szükségszerű.

– Miként jelenik mindez meg a videódban?

Mindezt egy „álomvilágban” próbáltam megjeleníteni, a divatot és a fodrászatot bevonva, ahol a főszereplő – már ha tudjuk, hogy ki az – maga sem tudja, ki is ő valójában, amíg „fel nem ébred”. A film alá semmiképp sem szerettem volna konkrét zenét rakni, inkább zajokkal és effektekkel hangsúlyoztam bizonyos részeket, így a néző jobban tud magára a látványvilágra, mondanivalóra koncentrálni. A „zenét” egy barátom, Csirmaz Gábor – Audio Compress – készítette, a ruhák egy részét pedig egy régi modellem, Áná Zemetti. A film általam kitalált sztoriját Kriston Csabával dolgoztuk ki.

Szél Sándor Sasa magas szinten űzi a hajszobrászatot

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.