EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,90 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Debrecen

Újabb siker küszöbén

Szél Sándor, alias Sasa, a debreceni „Figaro” szakmai sikereiről egy évvel ezelőtt számoltunk be lapunk hasábjain. Most újabb siker küszöbén áll a fiatal fodrászmester, hiszen egy remekművével olyan listára került fel, amelyen magyar fodrász eddig nem szerepelt.

– Mi ez az újabb sikersztori, elmesélnéd röviden?


Legutóbbi videómat ismét beválasztották egy komoly szakmai körbe, a HVA5 amerikai verseny döntőjébe. Tudtommal ebben a versenyben magyar fodrász ez idáig nem szerepelt. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az amerikai Hairbrained Video Awards (HVA) versenyt. Több mint 800 alkotás közül igazán szakmai sikerként könyvelhetem el, hogy az „Awakening” videómat beválasztották az Even Further Video of The Year kategória öt döntős videója közé. A Hairbrained fodrászok, szalonok és akadémiák által készített inspiráló és kimagasló minőségű digitális videós alkotásokat versenyeztet hat kategóriában. Az elmúlt négy évben összesen 120 alkotót jelöltek, és 32 ezer dollár értékű díjakat osztottak ki a nyertesek között.

A modell és mestere, Szél Sándor

– Mikor lesz a díjátadó?


– A díjátadót március 4-én tartják a New York-i Arena Night Clubban, együttműködve a IBS New Yorkkal, az Olaplex, SalonBiz és Wella támogatásával. A nyertesek bejelentését, kitüntetését, illetve a díjak átadását ezen az estén tartják.

– Miről szól a videód?

A film mai társadalmunkról szól, ahol az emberek nagy része „maszkot” hord, elfedve ezzel valódi énjüket, gondolataikat. Szerencsére egyre többen ráébrednek, hogy amit eddig gondoltak magukról, az csak a környezetüktől eltanult szokások és gondolatminták összessége, nem pedig valódi énjük. Az ébredés éppen ezért néha fájó, de szükségszerű.

– Miként jelenik mindez meg a videódban?

Mindezt egy „álomvilágban” próbáltam megjeleníteni, a divatot és a fodrászatot bevonva, ahol a főszereplő – már ha tudjuk, hogy ki az – maga sem tudja, ki is ő valójában, amíg „fel nem ébred”. A film alá semmiképp sem szerettem volna konkrét zenét rakni, inkább zajokkal és effektekkel hangsúlyoztam bizonyos részeket, így a néző jobban tud magára a látványvilágra, mondanivalóra koncentrálni. A „zenét” egy barátom, Csirmaz Gábor – Audio Compress – készítette, a ruhák egy részét pedig egy régi modellem, Áná Zemetti. A film általam kitalált sztoriját Kriston Csabával dolgoztuk ki.

Szél Sándor Sasa magas szinten űzi a hajszobrászatot

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.