EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Újabb szabálytalanság derült ki Gyurcsány vagyonnyilatkozatáról

Megszegte a vagyonynyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait Gyurcsány Ferenc, amikor nem részletezte, hogy milyen portfóliókban tartja több száz millió forintos értékpapír-állományát. A DK elnökének képviselői bevallása szerint több mint 600 millió forint értékű befektetése van – írja a Magyar Idők.

Gyurcsány Ferenc kifelejtette éves vagyonnyilatkozatából a Bécsben tartott 160 millió forintnyi összeget. Emellett azt sem részletezte, hogy milyen értékpapír portfóliókban  tartja 605 millió forintnyi pénzét.


A képviselői vagyonnyilatkozat kitöltéséhez tartozó útmutató II./5-ös pontja szerint „az egy kibocsátó által azonos időpontban kiadott azonos elnevezésű értékpapírok együttes értékük feltüntetésével is megjelölhetőek” Értelemszerűen a különböző elnevezésű és időbeli kibocsátású papírokat azonban külön-külön meg kell nevezni – számol be a Magyar Idők.

Gyurcsány Ferenc ezzel szemben később számolt be a hivatalos portfólió részletezése nélkül, hogy hol tart több száz millió forintot. Kiderült hogy többek között a Concorde Értékpapír Zrt és a Hold Alapkezelő Zrt, az UniCredit Bank és a Schoellerbank AG-nál van számlája.


A volt szocialista kormányfő a lap cikke után hétfőn, Facebook oldalán részletesen közölte befektetései 2017. december 31-i állását. A vagyonbevallás határideje azonban öt nappal korábban, január 31-én már lejárt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek