2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Újabb szabálytalanság derült ki Gyurcsány vagyonnyilatkozatáról

Megszegte a vagyonynyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait Gyurcsány Ferenc, amikor nem részletezte, hogy milyen portfóliókban tartja több száz millió forintos értékpapír-állományát. A DK elnökének képviselői bevallása szerint több mint 600 millió forint értékű befektetése van – írja a Magyar Idők.

Gyurcsány Ferenc kifelejtette éves vagyonnyilatkozatából a Bécsben tartott 160 millió forintnyi összeget. Emellett azt sem részletezte, hogy milyen értékpapír portfóliókban  tartja 605 millió forintnyi pénzét.


A képviselői vagyonnyilatkozat kitöltéséhez tartozó útmutató II./5-ös pontja szerint „az egy kibocsátó által azonos időpontban kiadott azonos elnevezésű értékpapírok együttes értékük feltüntetésével is megjelölhetőek” Értelemszerűen a különböző elnevezésű és időbeli kibocsátású papírokat azonban külön-külön meg kell nevezni – számol be a Magyar Idők.

Gyurcsány Ferenc ezzel szemben később számolt be a hivatalos portfólió részletezése nélkül, hogy hol tart több száz millió forintot. Kiderült hogy többek között a Concorde Értékpapír Zrt és a Hold Alapkezelő Zrt, az UniCredit Bank és a Schoellerbank AG-nál van számlája.


A volt szocialista kormányfő a lap cikke után hétfőn, Facebook oldalán részletesen közölte befektetései 2017. december 31-i állását. A vagyonbevallás határideje azonban öt nappal korábban, január 31-én már lejárt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.