2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Sopron

Újabb világsztárok a VOLT-on

A közelmúltban újabb világsztárok bejelentésével lepte meg a közönséget a Telekom VOLT Fesztivál. Először áll hazai színpadra az amerikai szupersztárcsapat, az Avenged Sevenfold. Tucatnyi tortával és egy várhatóan gigantikus show-val tér vissza Sopronba az elektronikus zenei élet egyik igazán ikonikus alakja, Steve Aoki, és érkezik a The Kills és az X Ambassadors is.

Több ezer rajongó álma válik valóra nyáron: Sopronba érkezik az amerikai metálszíntér közel 20 éve meghatározó zenekara, az Avenged Sevenfold. A zenészek eddig megjelent hét nagylemezükön a metalcore-tól a heavy metalon át mostanra eljutottak a progresszív metálig. A legnagyobb klubok és a legnevesebb rockfesztiválok fő fellépői.
Az elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb figurája, a DJ-producer Steve Aoki pár évvel ezelőtti soproni fellépésekor szeretett bele a leghűségesebb városba. Akkor, a koncertje előtt egyedül járta be Sopront: betért a helyi kocsmákba, megnézte a nevezetességeket, és az Instagramon mutatta meg élményeit. Sopron cukrászai újra készülhetnek, hiszen Steve idén is tucatnyi habos tortával ajándékozza meg azokat, akik „cake me!” üzenettel várják a küzdőtéren.
Itt lesz Sopronban az egyik legizgalmasabb hangzásvilággal rendelkező brit duó, a bluesos, vadóc indie rockos The Kills, akiket „tenyerükön hordoznak” a legizgalmasabb európai fesztiválok. A tengerentúlról pedig az X Ambassadors hozza el dallamosabb rockslágereit, őket ráadásul első alkalommal láthatja a magyar közönség.
Az idei VOLT-ra korábban többek között a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts és a Limp Bizkit részvételét jelentették be a szervezők. Az ötnapos VOLT június 26-án startol.


A VOLT-nak van egy egyedien különleges hangulata, amely tízezreket hoz lázba évről évre
Fotó: VOLT Sajtó / Mudra László

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.