2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Újpest: végrehajtás a címer miatt

Címerügyben teljes az egyet nem értés. Folytatódik az Újpesti TE és a hagyományos címert tavaly megváltoztató labdarúgóklub, az Újpest FC közötti  jogi huzavona. A másodfokú bírói ítélet szerint előbbi áll nyerőre.

Az önálló labdarúgóklub júliusban megváltoztatta a hagyományos címert, ami osztatlan felháborodást keltett a szurkolókban, és a kisebbségi tulajdonos UTE is a régi mellett kardoskodott. Hiába szólították fel a tulajdonost, Roderick Duchatelet-t a régi címer visszaállítására, ezért jogi úton folytatódott a vita. A céges ügyből azonban példátlan módon személyiségi jogi lett, melyet másodfokon jogerősen az UTE nyert meg, így – elvileg – az új címert nem használhatná a labdarúgóklub.

– Az Újpest FC nem adta semmiféle jelét, hogy végrehajtja a bíróság ítéletét, ezért az eredeti címer visszaállítása érdekében elindítjuk a végrehajtást – mondta Őze István, az UTE elnöke, és sejtetni engedte, hogy a harc még nem ért véget, a következő lépés a Kúria lehet.


Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy az NB I első tavaszi fordulójában milyen címerrel ékesített mezben fut ki az Újpest. Az MLSZ elsősorban a licenc- és a jogszabályok betartására ügyel, így szankciók aligha jöhetnek szóba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.