EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Sport

Újpest: végrehajtás a címer miatt

Címerügyben teljes az egyet nem értés. Folytatódik az Újpesti TE és a hagyományos címert tavaly megváltoztató labdarúgóklub, az Újpest FC közötti  jogi huzavona. A másodfokú bírói ítélet szerint előbbi áll nyerőre.

Az önálló labdarúgóklub júliusban megváltoztatta a hagyományos címert, ami osztatlan felháborodást keltett a szurkolókban, és a kisebbségi tulajdonos UTE is a régi mellett kardoskodott. Hiába szólították fel a tulajdonost, Roderick Duchatelet-t a régi címer visszaállítására, ezért jogi úton folytatódott a vita. A céges ügyből azonban példátlan módon személyiségi jogi lett, melyet másodfokon jogerősen az UTE nyert meg, így – elvileg – az új címert nem használhatná a labdarúgóklub.

– Az Újpest FC nem adta semmiféle jelét, hogy végrehajtja a bíróság ítéletét, ezért az eredeti címer visszaállítása érdekében elindítjuk a végrehajtást – mondta Őze István, az UTE elnöke, és sejtetni engedte, hogy a harc még nem ért véget, a következő lépés a Kúria lehet.


Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy az NB I első tavaszi fordulójában milyen címerrel ékesített mezben fut ki az Újpest. Az MLSZ elsősorban a licenc- és a jogszabályok betartására ügyel, így szankciók aligha jöhetnek szóba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Novemberben térhet vissza Tomori

  Novemberben térhet vissza Tomori

  Minden bizonnyal november végén léphet pályára ismét Tomori Zsuzsanna, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója.

 • Rasovszky kereste a legtöbbet az Eb-n

  Rasovszky kereste a legtöbbet az Eb-n

  Rasovszky Kristóf történelmet írt Glasgow-ban: ő az első férfi nyílt vízi versenyző, aki három egyéni számban dobogós volt: 5 és 25 kilométeren arany-, 10-en pedig ezüstérmet szerzett.

 • Tizenkét aranyat szereztünk a fekvenyomó Eb-n

  Tizenkét aranyat szereztünk a fekvenyomó Eb-n

  Sporttörténelmi magyar szereplés a franciaországi RAW fekvenyomó Európa-bajnokságon! A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a magyar válogatott minden idők legjobb hazai Eb-szereplését produkálta, miután 12 aranyérmet szerzett.