2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Újra lesz békemenet

Március 15-én újra békemenet lesz, a résztvevők délben gyülekeznek Budán, a Bem-szobornál, majd átvonulnak a Kossuth térre, ahol 15 órakor közösen hallgatják meg Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét – jelentette be Bayer Zsolt publicista hétfőn az Echo TV-ben.

– Itt az idő! – így közölte Bayer Zsolt publicista hétfő este az Echo TV Sajtóklub című műsorában, hogy ismét békemenetet szerveznek, amely március 15-én lesz. A menetet annak apropóján rendezik, hogy a hétvégi hódmezővásárhelyi polgármester-választást az ellenzék által támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter nyerte.


Bayer szerint a találkozás déli 12 órakor a budapesti Bem téren lesz, ahonnan várhatóan 13 órakor indul a menet a Margit hídon át a Parlament előtti Kossuth térre, ahol a résztvevők meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

– Vérszagot és reményt kaptak. Meg fogják próbálni azt a hangulatot elhinteni az országban, hogy ők a rohadt erősek, mi senkik vagyunk, és a mi táborunk szertefoszlott. Jöjjön el mindenki, és mutassuk meg, hogy vagyunk itt még egy páran – fogalmazott Bayer.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője úgy fogalmazott, hogy „Hinnünk kell a szeretet és az összefogás erejében. Amit létrehoztunk, meg kell védeni!”

Eddig összesen hat békemenet volt, legutóbb 2014-ben, akkor az országgyűlési választások előtt egy héttel. Annak a rendezvénynek közel félmillió résztvevője volt.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek