EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Újra támad Soros György

Ötpontos akciótervet készített a Soros György-féle Open Society Foundation, amely a hálózat tagjaiként működő NGO-k védelmében most éppen az EU Alapjogi Ügynökségének ellenőreit zavarná rá a civilekkel „nem szimpatizáló” kelet-európai országokra, így Magyarországra is.

Hogy az ellenzéki szónokok szerint mennyire nem szól bele a nemzetpolitikába Soros György és hálózata, az kiderül abból az ötpontos akciótervből, amelyet a Soros-hálózatnál az „NGO-k védelme” érdekében készítettek – derül ki a legújabb Figyelőből.


Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogadja Soros Györgyöt Brüsszelben  (Fotó: MTI)

Soros alapítványa, az Open Society Foundations (OSF) akciótervet készítő munkatársai, Kersty McCourt és Natacha Kazatchkine szerint a közép-kelet-európai országok közül Magyarországon éri a legtöbb alantas támadás a civileket, ezért ideje megkongatni a vészharangot. Sorosék ezért az EU Alapjogi Ügynökségét kérik, hogy ellenőrei mérjék fel az „elkeserítő helyzetet”. Mindezt persze olyan bevezetés után kéri a tanulmány, miután a Soros-lobbi leszögezi: a továbbiakban is szeretné bebiztosítani az unió jóindulatát, és bíznak abban, hogy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének utódjával is sikerül hasonlóan szívélyes viszonyt kialakítaniuk – teszi hozzá a lap.

Persze arra is ügyeltek, hogy figyelmeztessék az uniós vezetést – nyilván a nemzetállamok saját jogkörének csorbítása árán –, hogy nagyobb jogkört kellene biztosítani az ügynökségnek, továbbá mandátumot adnának a közösségi döntéshozóknak, hogy elszámoltathassák az „ellenségesként megjelölt” kormányokat.


Az akcióterv második eleme kifejezetten nehezményezi, hogy Soros György célkeresztbe került hazánkban, ezért nem maradt más lehetőség, mint hogy egy „átfogó, uniós tájékoztató kampánnyal innovatív módon” át kell hangolni a szóban forgó országok közvéleményét. A Soros-hálózat szakemberei úgy vélik, az uniós intézmények nem is elég felkészültek ehhez, ezért a milliárdos csapata elvárja, hogy valamennyi uniós intézmény kitanított jogászok és szakemberek hadával keljen az NGO-k védelmére.

Az akcióterv utolsó része a legmegdöbbentőbb. Sorosék szerint ugyanis – úgy tűnik – Magyarországon és a környező államokban tevékenykedő civiljeik olyan fenyegetettségnek vannak kitéve, hogy biztosítani kell számukra mind a jogi, mind a pszichológiai védelmet.

Visszacsináltatná a brexitet

Újabb bizonyítékát adta a milliárdos spekuláns annak, hogy minden humanitárius maszlag ellenére igenis minden eszközzel igyekszik beavatkozni az európai nemzetállamok döntéseibe. Most éppen az derült ki, hogy mintegy 400 ezer fontot – közel 140 millió forintot – adományozott a Best for British kampány számára, amely azért indult, hogy Nagy-Britannia a törvényes népszavazás ellenére is tagja maradjon az uniónak. Tette mindezt egy olyan országban, amelynek 1992-ben azért kellett elhagynia az európai árfolyam-mechanizmus rendszerét, mert Soros György árfolyam-spekulációi bedöntötték a fontot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek