EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb XVIII.kerület

Újratervezés!

Panaszkodtak a Gilice tér környékén élők, hogy az átmenő forgalom egyre sűrűbb a közeli utcákon. Kiderült, lehet, hogy a probléma oka a GPS. Megoldást jelenthet a tábla és forgalomlassító eszközök kihelyezése.

Észrevették és jelezték is a képviselőjüknek a Sólyom és a Varjú utca lakói, hogy a házuk előtt megnőtt az autóforgalom – számolt be a városrész vezetésének honlapja a múlt héten a szokatlan ügyről. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő igyekezett tájékozódni, és meglepő eredményre jutott. – Azt egyszerű megfigyeléssel is észrevenni, hogy elsősorban kisteherautók, mikrobuszok közlekednek erre napközben – mondta a Városképnek. – A vizsgálatainkból az derült ki, hogy a környező kerületekből elsősorban a nullás és az autópálya felé haladók választják ezt az utat, és azért a Sólyom és a Varjú utcát, mert a GPS azt jelöli meg legrövidebb útvonalként.


Biztos erre kell jönni? (Fotó: Máté Krisztián)

Tóth Kálmán úgy fogalmazott, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, tudomásul kell venni, hogy a várost egyre növekvő autóforgalom terheli. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet enyhíteni a gondokon.

A Gilice teret másfél éve alakították át
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Tárgyalunk a megoldásról, és több lehetőség is van. Az egyik az, hogy kitetetünk az érintett utcákhoz egy „átmenő forgalom tilos” táblát – magyarázta. – Ezt feltehetően sokan nem fogják figyelembe venni, viszont a frissülő GPS emiatt már nem ezt az útvonalat jelöli majd a legrövidebbként. Emellett egy forgalomcsillapító küszöböt is el lehet helyezni a lakók védelmében. Megoldást jelenthet a fokozott rendőri jelenlét is, ami „leszoktatja” az autósokat arról, hogy itt vágjanak át. Tehát van megoldás, csak egyeztetés kérdése.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.