EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,90 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Eger

Ütemterv szerint zajlanak a beruházások

Egerben tett látogatást a napokban Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Munkájának szerves része a Modern Városok Program beruházásainak koordinálása, az ebben részt vevő városok pályázatainak, lehetőségeinek keresése és segítése.

A miniszter ellátogatott Egerben az épülő Bárány Uszodához, amellyel együtt és közvetlen környezetében mintegy hétmilliárd forintból valósul meg a nemzeti úszó- és vízilabdaközpont. Ezenkívül az M25-ös, Egert az M3-as autópályával összekötő út, a vár Zárkándy bástyája, maga a várfejlesztés, és persze a szintén régóta tervben lévő intermodális csomópont is része a Modern Városok Program fejlesztéseinek, amelyekről pozitívan nyilatkozott Kósa Lajos.


Kósa Lajos megtekintette az újjáépülő egri Bárány Uszodát, Habis László polgármester és Lugosi Dénes az Eger Termál Kft. vezetője társaságában

– Az M25-ös úttal annyi teendő van, hogy meg kell építeni, ez zajlik is, 2021 végére kész lesz, ha nagyon csúszik valami miatt, akkor is elkészül 2022-re. Az intermodális csomópont esetében abban maradtunk, hogy némileg újra kell tervezni az elkészült tanulmány alapján, és akkor ennek a kivitelezése is elindulhat. Az egri vár esetében is folynak a helyreállító munkálatok, itt a Zárkándy bástya esetében van újdonság, a bástya helyreállítására egy programot kell készíteni és be kell vinni a kormány elé, látnunk kell, hogy mennyibe fog kerülni, és akkor elő kell teremteni a forrásokat. Az úszó- és vízilabdaközpont esetében nem is a Bárány Uszodához, hanem a strandfürdőhöz kapcsolódik egy jelentős fejlesztés, amelyre a Kisfaludy Program kínálhat lehetőséget, ezzel bekapcsolva a fürdőt is az úszóközpontba. Ebben komoly fantázia van. A déli iparterület esetében pedig egy plusz 7 hektáros terület bekapcsolása van folyamatban – ismertette a látottak, hallottak és egyeztetések kapcsán zajló beruházásokat a miniszter a Rádió 1 Eger vendégeként.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.