EUR: 322,12 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Győr

Vadászok vették észre a szivárgást

A közelmúltban váratlan segítséget kapott a Pannon-Víz Zrt. a győri vadászoktól, akik nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. Két szivárgást fedeztek fel a győri Püspökerdőben húzódó főnyomóvezetéken, s nem késlekedtek bejelenteni.

A Püspökerdőt körülvevő töltés mellett húzódik a vízszolgáltató egyik egyik legfontosabb, 600 mm átmérőjű acél főnyomóvezetéke. Ezen keresztül jut el a víz révfalui vízműből Sziget, Újváros és Nádorváros alatt a marcalvárosi víztoronyba. A vezeték belterületi részét nemrég felújították, új a Rábca alatt átvezető szakasz is, de a Püspökerdő mellett még az első generációs acélcsövek húzódnak. Itt-ott nyomot hagyott rajtuk a korrózió, így kisebb javítások szükségesek. A hálózatellenőrök havonta végigjárják ugyan a vezeték nyomvonalát, de célszerű minél hamarabb észrevenni a hibákat.


Vadászok vették észre a hibát a vízvezetéken, a szakemberek könnyen és gyorsan javítani tudták
Fotó: Pannon-Víz Zrt.

A most felfedezett és bejelentett szivárgásokat alig egyórás munkával sikerült kijavítani, speciális javítóidomokat helyeztek a vezetékre. A Püspökerdőn kívül külterületi vezetékek húzódnak még Győrszentivánon a 10-es út és a lőtér körzetében, a bácsai réten, valamint Pinnyéd és Abda között.

A szivárgó vezetékek mellett a Pannon-Víz Zrt. munkatársai ugyanígy tudnak segíteni hiányzó vagy balesetveszélyes aknafedelek, víznyelő rácsok esetében is. Természetesen csak az általuk üzemeltetett vízvezeték vagy csatornaaknák esetében végzik el a pótlást. Másféle aknáknál pedig a közműnyilvántartásuk alapján megtalálják az adott vezeték üzemeltetőjét, akit értesítenek a hibáról. A hibabejelentéseket a 06-80/20-40-86-os, ingyenesen hívható zöld számra vagy az [email protected] e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.