EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Győr

Vadászok vették észre a szivárgást

A közelmúltban váratlan segítséget kapott a Pannon-Víz Zrt. a győri vadászoktól, akik nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. Két szivárgást fedeztek fel a győri Püspökerdőben húzódó főnyomóvezetéken, s nem késlekedtek bejelenteni.

A Püspökerdőt körülvevő töltés mellett húzódik a vízszolgáltató egyik egyik legfontosabb, 600 mm átmérőjű acél főnyomóvezetéke. Ezen keresztül jut el a víz révfalui vízműből Sziget, Újváros és Nádorváros alatt a marcalvárosi víztoronyba. A vezeték belterületi részét nemrég felújították, új a Rábca alatt átvezető szakasz is, de a Püspökerdő mellett még az első generációs acélcsövek húzódnak. Itt-ott nyomot hagyott rajtuk a korrózió, így kisebb javítások szükségesek. A hálózatellenőrök havonta végigjárják ugyan a vezeték nyomvonalát, de célszerű minél hamarabb észrevenni a hibákat.


Vadászok vették észre a hibát a vízvezetéken, a szakemberek könnyen és gyorsan javítani tudták
Fotó: Pannon-Víz Zrt.

A most felfedezett és bejelentett szivárgásokat alig egyórás munkával sikerült kijavítani, speciális javítóidomokat helyeztek a vezetékre. A Püspökerdőn kívül külterületi vezetékek húzódnak még Győrszentivánon a 10-es út és a lőtér körzetében, a bácsai réten, valamint Pinnyéd és Abda között.

A szivárgó vezetékek mellett a Pannon-Víz Zrt. munkatársai ugyanígy tudnak segíteni hiányzó vagy balesetveszélyes aknafedelek, víznyelő rácsok esetében is. Természetesen csak az általuk üzemeltetett vízvezeték vagy csatornaaknák esetében végzik el a pótlást. Másféle aknáknál pedig a közműnyilvántartásuk alapján megtalálják az adott vezeték üzemeltetőjét, akit értesítenek a hibáról. A hibabejelentéseket a 06-80/20-40-86-os, ingyenesen hívható zöld számra vagy az [email protected] e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.