EUR: 323,17 Ft
CHF: 282,96 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Vágó István: Nehezen viselem a pajeszos zsidók látványát

– Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg a szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok – írta a Facebookon Vágó István korábbi műsorvezető, aki jelenleg a Gyurcsány-féle DK elnökségi tagja.

A történtek után az ATV megkereste az exműsorvezetőt, aki elismerte: valóban ő írta a szöveget. A DK-s politikus szerint nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének. Elmondta: mint ateista, nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”. Ezen azt érti, hogy a kaftános-pajeszos zsidók általában az Istennel való szövetségüket demonstrálják a ruházatukkal.


Vágó antiszemita megnyilvánulását minden bizonnyal az váltotta ki, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, és támogatja a politikust. Köves a Magyar Hírlapnak elmondta: sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány.

 

Kapcsolódó Cikkek