EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Városi farsang – a jelmez kötelező volt

A Belváros adott otthont húshagyó kedden a hagyományok szerint megrendezett Fánky fesztiválnak és jelmezes felvonulásnak, amelyre a zord, szeles, havas időjárás ellenére szép számmal érkeztek maskarában. A farsangoló tömeg a Dísz téren át az Európa tér felől a Kossuth utcán sétált végig, majd onnan visszatértek a Dísz térre, ahol fánkot kóstolhattak, jelmezversenyen vehettek részt, majd a Wolf zenekar húzta a talpalávalót. A felvonulásra az esemény előtt több városi óvodai csoport is jelentkezett, köztük a Csillagközi ovisok mind a nyolc csoportja. A kicsik egészségére való tekintettel az időjárás miatt inkább egy közös fotóval bizonyíthatták kreativitásukat és farsangi jó kedvüket. Képük a 14. oldalon látható.

 

 

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.