EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Zalaegerszeg

Városi farsang – a jelmez kötelező volt

A Belváros adott otthont húshagyó kedden a hagyományok szerint megrendezett Fánky fesztiválnak és jelmezes felvonulásnak, amelyre a zord, szeles, havas időjárás ellenére szép számmal érkeztek maskarában. A farsangoló tömeg a Dísz téren át az Európa tér felől a Kossuth utcán sétált végig, majd onnan visszatértek a Dísz térre, ahol fánkot kóstolhattak, jelmezversenyen vehettek részt, majd a Wolf zenekar húzta a talpalávalót. A felvonulásra az esemény előtt több városi óvodai csoport is jelentkezett, köztük a Csillagközi ovisok mind a nyolc csoportja. A kicsik egészségére való tekintettel az időjárás miatt inkább egy közös fotóval bizonyíthatták kreativitásukat és farsangi jó kedvüket. Képük a 14. oldalon látható.

 

 

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.