EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIX.kerület

Végre lakást kapott a szívbeteg fiú

Hónapokig várt az önkormányzat segítségére egy szívátültetésre szoruló kispesti fiatalember. Bozsó Gyulának steril szoba kialakítására alkalmas lakásra volt szüksége ahhoz, hogy felkerülhessen a szívtranszplantációs listára.

Az önkormányzat azt javasolta, pályázzon bérlakásra, de a pályázatot érvénytelennek minősítették. Ahogy Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) nyilvánosságra hozta az esetet, egy napon belül megkapta a krízislakást.


Bozsó Gyulának szívátültetésre volna szüksége, és tavaly nyáron az önkormányzat intézményében dolgozó édesanyjával már felkereste Vinczek György MSZP-s alpolgármestert, hogy segítséget kérjen – tájékoztatta lapunkat a kispest.info. Mint írják, lakásuk nem alkalmas steril szoba kialakítására, ahhoz pedig, hogy egyáltalán felkerülhessen a szívtranszplantációs várólistára, megfelelő lakásra volna szükség. Az önkormányzatnál azt javasolták neki, induljon a szociálisbérlakás-pályázaton, amelyet végül idén januárban érvénytelennek minősítettek. Néhány napja a kardiológusok jelezték, a fiatalember állapotromlása miatt mielőbbi lépésre volna szükség. Miután Dódity Gabriella fideszes fejlesztéspolitikai tanácsnok nyilvánosságra hozta az ügyet, egy napon belül adott krízislakást az önkormányzat.

Dódity Gabriella (jobbra) hatékony közbenjárására volt szükség, hogy Gyulának legyen esélye

– Megkerestek, hogy segítsek. Még aznap kimentem a családhoz, és láttam, mennyire nehéz helyzetben vannak. A Kardiológiai Intézet levelét látva levélben kértem azonnali intézkedést a polgármestertől, így a fiatalember, akinek több mint fél éve nem nyújtottak segítő kezet, huszonnégy órán belül kapott egy krízislakást. Ez csak azért szomorú, mert egy szívátültetésre váró fiatalember életében fél év csúszás hatalmas idő, az állapota ugyanis rosszabbodott. A lakásnak köszönhetően még így is csak a várólistára került fel, ami, mint tudjuk, nem az új szívet jelenti – mondta Dódity Gabriella, aki szerint az is szégyen, hogy az édesanya az önkormányzat szociális intézménynek dolgozója, mégsem segítettek nekik. A lakás felújítását egyébként az önkormányzat vállalta, így néhány hét múlva beköltözhet a fiatalember. A képviselő hozzátette, mindennel igyekeznek támogatni Gyulát, kollégáival a költözésben segítenek, és egy új ágyat is vesznek neki. A hétvégi farsangjukon pedig gyűjtést szerveztek, ahol dr. György István kormánymegbízott nagyobb adományával együtt közel 170 ezer forint gyűlt össze Bozsó Gyula megsegítésére, és egy új hűtőt is felajánlottak a családnak.


Itt kapott lakást végül

A lakás felújítását egyébként az önkormányzat vállalta, így néhány hét múlva beköltözhet a fiatalember. A képviselő hozzátette, mindennel igyekeznek segíteni Gyulának: kollégáival a költözésben segítenek, és egy új ágyat is vesznek neki.

Támogassa Gyulát!

A családnak bútorokra és egyéb tárgyi eszközökre is szüksége lehet, így aki szeretne adományozni, az a [email protected] e-mail-címen jelezheti. Aki anyagilag támogatná a fiatalembert, az alábbi számlaszámra utalhat: 11773195-00266925.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.