EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XXI.kerület

Veres Roland a királynál is fenségesebb teljesítményre törekszik

Nemcsak saját sikerén, hanem sportága népszerűsítésén is fáradozik a tavaly Magyarországon az Év Sportolója címre is jelölt kick-boxos Veres Roland, aki 18 éves létére négyszeres felnőtt világbajnok. Tévécsatornáján osztja meg élete izgalmait, pólót tervez, és célja, hogy egy súlycsoportváltás után az idei Eb-n újabb négy aranyérmet szerezzen.

„More royal than the king!”, vagyis „Légy fenségesebb a királynál!” – így szól a csepeli fiatalember szlogenje. A Royal becenévre hallgató kick-boxos több fronton is munkálkodik azon, hogy minél eredményesebb legyen a karrierje. Saját YouTube-csatornát is vezet, amelyen nemcsak a versenyek kulisszái mögé, hanem a hétköznapjaiba is betekintést enged.


– Minden percét élvezem a videózásnak, sok időt és energiát fektetek bele. Szeretek a középpontban lenni, de a sportágat is szeretném népszerűsíteni, hogy minél többen kezdjenek kick-boxozni itthon. Egyelőre főleg a fiatalabb és többségében külföldi versenyzők ismernek, az ő kedvükért feliratozva kerülnek ki a videók a Royal TV néven futó csatornámra – mesélte a Halker-Király Team versenyzője.

Veres Roland négyszeres felnőtt kick-boxos világbajnok

A csepeli világklasszis – akit 2017 végén Baji Balázzsal, Cseh Lászlóval és másokkal az Év Sportolója díjra jelöltek – már saját brandjét is elkezdte felépíteni. Ezzel szeretné megalapozni, hogy idővel sportága kiemelkedő alakja lehessen.


– Klubom vezetője, Király István rengeteget segít abban, hogy a sport utáni életben is megtaláljam a helyemet. Sokszor és sokfelé járunk edzéseket tartani és versenyezni, és az egyik ilyen alkalommal megkérdezte egy kisfiú, hogy tud-e tőlem pulóvert vagy pólót venni. De nekem még olyanom nem volt. Akkor kezdtünk ötletelni ezen, és már nagy erőkkel tervezgetem a saját termékeket.

A rendkívül céltudatos fiatal sportolóra a novemberi, négy aranyat hozó budapesti világbajnokság után még komolyabb kihívások várnak 2018-ban, és feszegeti majd a saját határait is. Terve, hogy feljebb lépjen az 57 kilogrammos súlycsoportból, és a nyílt kategóriákban is diadalmaskodni tudjon idén.

– Ez motivációkeresés számomra. Úgy gondolom, a jelenlegi súlycsoportomban lassan már mindent elértem.  A 63 kiló szerintem szintén mozgékony, de jóval több erőt kívánó súlycsoport, ezért kíváncsian várom a folytatást. Az év végi Európa-bajnokságon szeretnék már ebben a kategóriában győzedelmeskedni és újabb négy bajnoki címet bezsebelni. Azt mondják, hogy szinte lehetetlen feladat nagyobb súlyban minden szabályrendszerben helytállni, de szeretem a kihívásokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.