2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XXI.kerület

Veres Roland a királynál is fenségesebb teljesítményre törekszik

Nemcsak saját sikerén, hanem sportága népszerűsítésén is fáradozik a tavaly Magyarországon az Év Sportolója címre is jelölt kick-boxos Veres Roland, aki 18 éves létére négyszeres felnőtt világbajnok. Tévécsatornáján osztja meg élete izgalmait, pólót tervez, és célja, hogy egy súlycsoportváltás után az idei Eb-n újabb négy aranyérmet szerezzen.

„More royal than the king!”, vagyis „Légy fenségesebb a királynál!” – így szól a csepeli fiatalember szlogenje. A Royal becenévre hallgató kick-boxos több fronton is munkálkodik azon, hogy minél eredményesebb legyen a karrierje. Saját YouTube-csatornát is vezet, amelyen nemcsak a versenyek kulisszái mögé, hanem a hétköznapjaiba is betekintést enged.


– Minden percét élvezem a videózásnak, sok időt és energiát fektetek bele. Szeretek a középpontban lenni, de a sportágat is szeretném népszerűsíteni, hogy minél többen kezdjenek kick-boxozni itthon. Egyelőre főleg a fiatalabb és többségében külföldi versenyzők ismernek, az ő kedvükért feliratozva kerülnek ki a videók a Royal TV néven futó csatornámra – mesélte a Halker-Király Team versenyzője.

Veres Roland négyszeres felnőtt kick-boxos világbajnok

A csepeli világklasszis – akit 2017 végén Baji Balázzsal, Cseh Lászlóval és másokkal az Év Sportolója díjra jelöltek – már saját brandjét is elkezdte felépíteni. Ezzel szeretné megalapozni, hogy idővel sportága kiemelkedő alakja lehessen.


– Klubom vezetője, Király István rengeteget segít abban, hogy a sport utáni életben is megtaláljam a helyemet. Sokszor és sokfelé járunk edzéseket tartani és versenyezni, és az egyik ilyen alkalommal megkérdezte egy kisfiú, hogy tud-e tőlem pulóvert vagy pólót venni. De nekem még olyanom nem volt. Akkor kezdtünk ötletelni ezen, és már nagy erőkkel tervezgetem a saját termékeket.

A rendkívül céltudatos fiatal sportolóra a novemberi, négy aranyat hozó budapesti világbajnokság után még komolyabb kihívások várnak 2018-ban, és feszegeti majd a saját határait is. Terve, hogy feljebb lépjen az 57 kilogrammos súlycsoportból, és a nyílt kategóriákban is diadalmaskodni tudjon idén.

– Ez motivációkeresés számomra. Úgy gondolom, a jelenlegi súlycsoportomban lassan már mindent elértem.  A 63 kiló szerintem szintén mozgékony, de jóval több erőt kívánó súlycsoport, ezért kíváncsian várom a folytatást. Az év végi Európa-bajnokságon szeretnék már ebben a kategóriában győzedelmeskedni és újabb négy bajnoki címet bezsebelni. Azt mondják, hogy szinte lehetetlen feladat nagyobb súlyban minden szabályrendszerben helytállni, de szeretem a kihívásokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.