EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Világbajnok kézilabdázókat igazol a Győri Audi ETO KC

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub hétfőn bejelentette a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud szerződtetését.

A klub közleménye szerint mindhárom játékos nyáron csatlakozik a magyar bajnokságban is címvédő csapathoz.


Veronica Kristiansent a győriek kivásárolják a dán Midtjylland együttesétől, új megállapodása három évre szól.

“Hihetetlen hangulat van Győrben, nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap, ez adja számomra a motivációt” – nyilatkozta a norvég átlövő.


Honfitársa, Kari Brattset a Vipers Kristianstad csapatától érkezik, szerződése 2 plusz 1 évre szól.

“Nagyon örülök, hogy válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok majd, ez nagy segítség lesz a beilleszkedésben” – fogalmazott a beálló.

Hozzátette, nagy tervei, ambíciói vannak, szeretne bajnoki címeket nyerni, és jelentősen hozzájárulni csapata sikereihez.

A decemberi világbajnokságon győztes francia válogatott kapusa, Amandine Leynaud a macedón Vardar Szkopje együttesétől igazol Győrbe, ahol 1 plusz 1 évre szóló megállapodást írt alá.

“Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobbjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani” – nyilatkozta.

A jelenlegi keret tagjai közül a német beálló Anja Althaus az idény végén távozik a győriektől, mert visszavonul.

Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését.

“A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a BL négyes döntőjére kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen” – mondta a válogatott Tomori.

Kiss Éva egy évvel hosszabbított.

“Örülök, hogy számítanak rám, hiszen a világ egyik legjobb csapatában folytathatom jövőre is. A célok hasonlóak, szeretnénk mindenhol a legjobb eredményeket elérni, egyéni szinten pedig szeretnék még tovább fejlődni” – közölte a válogatott kapus.

Bartha Csaba klubelnök kijelentette, céljuk továbbra is az, hogy megőrizzék vezető szerepünket a hazai és a nemzetközi kézilabdázás élvonalában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.