EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tatabánya

Világbajnokságra hangoló diákolimpia

Az elmúlt hónapokban legjobban szereplő 140 gyorskorcsolyázó fiatal vett részt a hétvégi országos gyorskorcsolya-diákolimpiai döntőn a tatabányai műjégpályán.

Az itt jégre lépők korábban már a városi, majd a megyei finálék alkalmával is megmutatták tudásukat.


– Szerencsére idén igen népes a mezőny, de már az előző körökben is sokan megmérették magukat – mondta el Moravcsik-Fecskés Orsolya, a házigazda Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke. – A hazai versenyzők idén is eredményesen szerepelnek, minden korosztályban esélyesek vagyunk dobogós, illetve bajnoki címekre. Ezúttal is az a célunk, hogy a verseny legeredményesebb klubjaként zárjunk.

Az elmúlt években városunk már több komoly megmérettetésnek is otthont adott, és mind a versenyzők, mind a szervezők szívesen térnek vissza ide.

– Tatabánya a sportág talán legerősebb hazai fellegvára – fogalmazott Boda Csaba versenytitkár. – Az itt folyó szakmai munka évek óta kiváló versenyzőket nevel, emellett házigazdaként is a lehető legjobb körülményeket teremtik meg az indulók számára.

A házigazda TDKE versenyzője, a hétvégén három aranyérmet begyűjtő Malinovszky Lilla a diákolimpiát követően sem pihenhet, hiszen – Kun Balázzsal együtt – hazánk színeit képviseli majd az idei junior világbajnokságon.

– Minden versenyen szeretnék a lehető legjobban szerepelni, legyen szó akár hazai, akár nemzetközi versenyről – hangsúlyozta a fiatal tatabányai sportoló. – A világbajnokságon az lesz a célom, hogy egyéni csúcsokat döntsek, a helyezés egyelőre másodlagos.

A junior világbajnokságnak az egyesült államokbeli Salt Lake City városa ad otthont március 9–11. között, amelyben Malinovszky Lilla a város támogatásával vehet részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.