EUR: 321,62 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Tatabánya

Világbajnokságra hangoló diákolimpia

Az elmúlt hónapokban legjobban szereplő 140 gyorskorcsolyázó fiatal vett részt a hétvégi országos gyorskorcsolya-diákolimpiai döntőn a tatabányai műjégpályán.

Az itt jégre lépők korábban már a városi, majd a megyei finálék alkalmával is megmutatták tudásukat.


– Szerencsére idén igen népes a mezőny, de már az előző körökben is sokan megmérették magukat – mondta el Moravcsik-Fecskés Orsolya, a házigazda Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke. – A hazai versenyzők idén is eredményesen szerepelnek, minden korosztályban esélyesek vagyunk dobogós, illetve bajnoki címekre. Ezúttal is az a célunk, hogy a verseny legeredményesebb klubjaként zárjunk.

Az elmúlt években városunk már több komoly megmérettetésnek is otthont adott, és mind a versenyzők, mind a szervezők szívesen térnek vissza ide.

– Tatabánya a sportág talán legerősebb hazai fellegvára – fogalmazott Boda Csaba versenytitkár. – Az itt folyó szakmai munka évek óta kiváló versenyzőket nevel, emellett házigazdaként is a lehető legjobb körülményeket teremtik meg az indulók számára.

A házigazda TDKE versenyzője, a hétvégén három aranyérmet begyűjtő Malinovszky Lilla a diákolimpiát követően sem pihenhet, hiszen – Kun Balázzsal együtt – hazánk színeit képviseli majd az idei junior világbajnokságon.

– Minden versenyen szeretnék a lehető legjobban szerepelni, legyen szó akár hazai, akár nemzetközi versenyről – hangsúlyozta a fiatal tatabányai sportoló. – A világbajnokságon az lesz a célom, hogy egyéni csúcsokat döntsek, a helyezés egyelőre másodlagos.

A junior világbajnokságnak az egyesült államokbeli Salt Lake City városa ad otthont március 9–11. között, amelyben Malinovszky Lilla a város támogatásával vehet részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.