2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Hódmezővásárhely

Világhírű zongoristák játszottak a Bessenyeiben

Nem egy, hanem két világhírű zongoraművész lépett a BFMK színpadára, hogy szórakoztassa a klasszikus zene szerelmeseit Hódmezővásárhelyen, a Filharmónia Steinway Bérlet második előadásán.

Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell egy igazi francia zongoraesttel készültek a Steinway bérlet második előadására. A páros tagjai külön-külön is számos szenzációs eredménnyel büszkélkedhetnek, ez alkalommal azonban a két zongorista együtt ült a hangszerek mögé.


Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell zongoraművészek

Fejérvári Zoltán zongoraművész 2014-ben kapta meg a Junior Prima Díjat és több nemzetközi zongoraversenyen is sikeresen szerepelt, de a Montréali Nemzetközi Zongoraversenyen 2017-ben szerzett első helye mind közül kiemelkedik. A művész elmondta, hogy még sosem járt Hódmezővásárhelyen, de hallott már róla, hogy milyen szuper zongorája van a városnak.

Szabó Marcell már egészen fiatalon kirobbanóan tehetséges zongoristának bizonyult. Marcell nyolcévesen vette első hivatalos zongoraóráját, tizenkét évesen pedig már a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában tanult. A zongoraművésznek azonban sokáig nem csupán a zenélés volt a kedvenc elfoglaltsága, a görkorcsolyázás is a szívügye volt. Egészen addig, amíg másodjára is eltörte az alkarcsontját, akkor döntött úgy, hogy a zenélést választja. Marcell 2016-ban Fischer Annie-ösztöndíjat, 2015-ben Junior Prima Díjat nyert és az elmúlt években számos nemzetközi versenyen is sikert aratott.

Kapcsolódó Cikkek