2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Völgyesi Gabi: Nem anyaként kívánok a színpadon állni, hanem énekesnőként

Története egyik legnagyobb mérföldkövéhez érkezik a Unique zenekar. Február 23-án hatalmas show-t ígérnek a 20 éves jubileumi koncertjükre. A rajongók egy másfél órás szuperkoncertre számíthatnak, rengeteg meglepetéssel, ami bizony hatalmas előkészületeket igényelt a zenekartól. Völgyesi Gabi a Unique énekesnője többek között a készülődésről és a családról is mesélt a Lokálnak.

A zenekar frontembere érthető, hogy hatalmas lelkesedéssel éli meg ezt az időszakot, hiszen, mint mondja, egy összművészeti nagy koncertre készülnek melyben többek között részt vesz majd egy hegedű- és egy táncművész is. A koncert egyediségét garantálja, hogy mind a képi, mind pedig hangi világában elrugaszkodik a megszokott könnyűzenei koncertek sémájától majd az anno zuglói barátokból összeálló zenekar.


Kísérleti elemeket is magába foglaló atipikus könnyűzenei koncert lesz ez, színházi elemekkel. – árulta el Vögyesi Gabi. Szeretném, ha a közönség ehhez a koncerthez kötné a Unique-ot. Például anno a Szelfi című műsor az őszinteségről szólt, ami nagyobb nyilvánosságot kapott annak idején mint a zenekar, ezt szeretném kompenzálni. Szeretnénk ha a Unique-ra jellemző monumentális hangzásvilágot és misztikus burkot hallaná és érezné a közönség a koncerten. A Szelfi a természetességet állította középpontba ahol engem nagyrészt anyai szerepben láthattak a nézők. Ennek ellenpontja a Unique és a mostani koncert. – mondta az énekesnő, aki pár éve a családjával szerepelt realityben.

Nem könnyű ez az időszak Gabinak és családjának sem, óhatatlanul is kevesebb idő jut egymásra.


Természetesen nem mindent mi csinálunk a zenekarral kapcsolatban, de a férjemmel együtt mindent felügyelünk – közölte a civil életben jogászként dolgozó Gabi. Nehezen éljük meg ezt a rohanó tempót, így még tudatosabban figyelni kell és tisztában lenni azzal, hogy feszültek vagyunk.  Ilyenkor sokkal több teret adok a másiknak, nem mintha egyébként macerálnám Ádámot – tette hozzá nevetve az énekesnő.

Fotó: Sáfár Tibor

A hónapok óta tartó szervezést és készülődést persze Gabiék gyerekei is megérzik, olyannyira, hogy a 6 éves Martin minden vágya, hogy ott legyen a koncerten. Bár az anyukája ennek kevésbé örül, mivel számára nem összeegyeztethető egyszerre az anyaság és a színpadi lét.

– Martin nagyon akar jönni a koncertre, nem győzöm lebeszélni róla. Nem szeretem azt, amikor a gyerekeim ott vannak, mert nem anyaként kívánok a színpadon állni, hanem énekesnőként. Egyszerre keresem a gyermekeim tekintetét és “menekülök” előlük. Számomra nem összeegyeztethető hogy egyszerre anyaként és a Unique énekesnőjeként álljak a színpadon. Anyának lenni túlságosan intim dolog ahhoz, hogy azt a közönség elé tárjam. Ráadásul a rajongók nem is erre kíváncsiak egy koncert során hanem a zenénkre és a zenekarra. – vallotta be Völgyesi Gabi.

Az énekesnő szerint a Unique volt az első gyerekük Ádámmal, és most, hogy már mindkét csemetéjük óvodás lett,  újra van idejük arra, hogy a zenekarral teljes gőzerővel foglalkozhassanak. Gabi úgy érzi most újra harmónia költözött az életükbe.

A koncert záróakkordjaként a szerencsésebbek együtt fogyaszthatják el a zenekarral a születésnapi tortát egy exkluzív fogadás keretein belül.

  • Az elektronikus zenét játszó csapat 2001-ben robbant be a magyar könnyűzenébe a „Mi van a nevedben?” c. dalukkal, ami az első magyar valóságshow főcímdala lett.
  • Az idestova két évtizede működő alternatív és mainstream elemeket egyaránt ötvöző Unique slágerein egy generáció nőtt fel.
  • A formáció állandó szerzőpárosa Kovacsics Ádám és Ferbár Zsolt olyan slágereket jegyez, mint a „Csillagtenger”, „Angyal”, „Mozaik”, „Tükör”, „Képzeld el!”, „Hiszed vagy sem”, „Ugye, mindig itt leszel?”, amelyek még ma is kitüntetett játszást kapnak a rádiókban. 
  • A zenekar énekesnője Völgyesi Gabi, aki szuggesztív egyéniségével és összetéveszthetetlen énekhangjával az évek során védjegyévé vált a Uniquenak.
  • Völgyesi Gabi mára két gyermekes családanya, aki a „Fair Trade  – Méltányos Kereskedelem” magyarországi nagykövete.
  • Az énekesnő gyakran foglalkoztatott közéleti személyiség televíziós showműsorokban is, így pl. legutóbb   “A Nagy Duett” című műsorban vált a közönség egyi kedvencévé. Több évig volt társműsorvezetője a “Nő háromszor” című Atv-n futó magazinműsornak, valamint egyik főszereplője volt – a 2016-ban díjnyertes – “Szelfi” c. videónapló-sorozatnak.

Kapcsolódó Cikkek