2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Vona: A kerítés egy hatalmas bukás

„A kerítés egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, de nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.

Az egész nyár a kerítésről szólt, tehát én elvárnám azt is, hogy valamiféle személyi felelősség megállapítása is megtörténjen, hogy ki a felelős azért, hogy egy olyan kerítésről vitázott itt a magyar belpolitika hónapokon keresztül, ami totálisan alkalmatlan a feladatára. Ezt a Jobbik egyébként a kezdetektől fogva jelezte” – nyilatkozta Röszkén, a migránsválság csúcsán, 2015. augusztus 26-án az Echo TV-nek Vona Gábor, a Jobbik elnöke.


Emlékezetes, hogy akkoriban naponta ezrek özönlöttek illegálisan az országba, a Keleti pályaudvar és környéke pedig inkább hasonlított egy menekülttáborra, mint egy műemlék vasútállomásra. Ennek az áldatlan állapotnak vetett véget a kerítés megépítése. A Jobbik elnöke ebben a környezetben ekézte a kerítést, amit most nyilván szívesen letagadna.

Ismert: a Fidesz nemrégiben kihelyezett plakátjain ellenzéki vezetők készülnek – a bevándorlást támogató milliárdos Soros György társaságában – a kerítés lebontására. Vonáék korábbi nyilatkozataik ellenére megpróbálják tagadni, hogy ilyen szándékuk lenne.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén

    Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén

    Sok napsütés várható az ünnepi hosszú hétvégén 30 fok feletti maximumokkal. Csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos. Az augusztus 20-ai központi rendezvényeket várhatóan nem zavarja meg veszélyes időjárási jelenség – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.