2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Vona: A kerítés egy hatalmas bukás

„A kerítés egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, de nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.

Az egész nyár a kerítésről szólt, tehát én elvárnám azt is, hogy valamiféle személyi felelősség megállapítása is megtörténjen, hogy ki a felelős azért, hogy egy olyan kerítésről vitázott itt a magyar belpolitika hónapokon keresztül, ami totálisan alkalmatlan a feladatára. Ezt a Jobbik egyébként a kezdetektől fogva jelezte” – nyilatkozta Röszkén, a migránsválság csúcsán, 2015. augusztus 26-án az Echo TV-nek Vona Gábor, a Jobbik elnöke.


Emlékezetes, hogy akkoriban naponta ezrek özönlöttek illegálisan az országba, a Keleti pályaudvar és környéke pedig inkább hasonlított egy menekülttáborra, mint egy műemlék vasútállomásra. Ennek az áldatlan állapotnak vetett véget a kerítés megépítése. A Jobbik elnöke ebben a környezetben ekézte a kerítést, amit most nyilván szívesen letagadna.

Ismert: a Fidesz nemrégiben kihelyezett plakátjain ellenzéki vezetők készülnek – a bevándorlást támogató milliárdos Soros György társaságában – a kerítés lebontására. Vonáék korábbi nyilatkozataik ellenére megpróbálják tagadni, hogy ilyen szándékuk lenne.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 700 új munkahely jön létre Újhartyánban

  Több mint 700 új munkahely jön létre Újhartyánban

  Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

 • Új kormányablakot adtak át a Nyugati pályaudvaron

  Új kormányablakot adtak át a Nyugati pályaudvaron

  A kormányzat közigazgatás-fejlesztési terveinek megfelelően már 270 kormányablakban intézhetik ügyeiket az emberek, 29 városban – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden a budapesti Nyugati pályaudvaron, ahol új kormányablakot adtak át.

 • Szijjártó: Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

  Szijjártó: Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

  Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.