EUR: 315,92 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

Az iszlám felé kacsingató, korábban Allahot is dicsőítő Vona Gábor alaposan elcsodálkozott, amikor a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján váratlanul felcsendült a müezzin imára hívó éneke. A meglepettség azért is különös, mert korábban éppen ő nevezte az iszlámot az utolsó fénysugárnak a „globalizmus sötétségében”.

Igencsak meglepődött Vona Gábor, a Jobbik elnöke, amikor sajtótájékoztatóján megszólalt a müezzin éneke. A pártvezér „viccesnek” nevezte az esetet, és kis várakozás után kijelentette, hogy amennyiben nem vetnek véget a feltehetően telefonról bejátszott felvételnek, felfüggeszti a média képviselőinek szóló eseményt – számolt be a hirado.hu.


A Jobbik elnöke már egy 2011-ben megjelent könyvében is arról írt, hogy szerinte az emberiség tradicionális kultúrájának utolsó védőbástyája az iszlám világ. Az utóbbi időben egyébként egyre több hír látott napvilágot Vona és az iszlám kapcsolatáról. A Mandiner birtokába jutott felvételen Vona Gábor, a Jobbik elnöke korábban muszlim fiatalok előtt török nyelven tett hitet Allah mellett.

A néhány hete a Bors által közzétett felvételen Vona arról beszél, hogy egy isztambuli bazárban az ő fényképe lóg a falon. Nemrég derült ki az is, hogy Vona Gábor 2010-ben részt vett Ajkán a magyar–arab barátság napjának ünnepségén, amelyet éppen a New York-i terrortámadás évfordulójára, szeptember 11-ére szerveztek.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek