EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

A New York-i terror évfordulóján az arab-magyar barátságot ünnepelte Vona Gábor

Vona Gábor szorosabb kapcsolatának kezdete a közel-keleti országokkal és az iszlám vallással valamikor a 2000-es évek közepére tehető. 2004-es-2005-ös bejegyzésekben már lelkesen emlegetik Vonát és a pártját, mint “iszlámbarát magyarokat” – írja a Pesti Srácok.

A jobbikos pártelnök iszlámimádatának egyik talán legmeghatározóbb pillanata az volt, amikor egy 2010-es ajkai Jobbik-rendezvényen, éppen a New York-i terrortámadás évfordulóján, 2010. szeptember 11-én a magyar-arab barátság napját ünnepelte, ahol Vona puszta ürügynek minősítette az afganisztáni háborúra okot adó tálib és al-Kaida terrorfenyegetést – írja a lap.


Ma már csak néhány lementett plakát, pár sajtóhír, és egy megőrzött videó felvétel emlékeztet arra, hogy hét évvel ezelőtt, körülbelül 150 fő szimpatizánssal, és olyan jobbikosokkal, akik ma már valamilyen pozíciót töltenek be, hogyan próbálták a jobbikosok gyásznapból a magyar-arab barátság ünnepnapjává transzformálni szeptember 11-ét.

Az ünnepségen szót kaptak többek közt ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész (a palesztin terrorszervezetre hajazó HAMASZ nevű alakulat nevében), és ifj. Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselő. Fotók tanúsága szerint elment a magyar-arab barátságot ünnepelni Kovács Rajmund, akit a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltként többször is elindított választásokon, valamint Orbán Imre, aki akkoriban a Jobbik Veszprém megyei elnöke volt, ma is megyei önkormányzati képviselő – írja a Pesti Srácok.


Vona Gábort palesztin esküvői tanúja vezette el az iszlámhoz

Újabb részlet került a hirado.hu birtokába az elhíresült Vona-látogatásról Törökországban. Ebben a Jobbik pártelnöke arról is beszélt, hogy esküvői tanúja egy palesztin fiatalember volt, akinek a segítségével eljutott Jemenbe. Vona azt is elmeséli,hogy ekkor kezdett el foglalkozni az iszlámmal. Elmondása szerint nagyon sok szerzőtől olvasott könyveket, különösen az iszlám szúfi irányzatával kapcsolatosan.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek