EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Zsebbe kérte Botka László a 250 milliós kenőpénzt – Videó!

250 millió forintot kért Botka László és az egykori pécsi polgármester azért, hogy segítsenek egy milliárdos ingatlan üzletet létrehozni egy német befektetőnek. Erről egy, az ingatlanügyet érintő per elsőrendű vádlottja beszélt a Tényeknek. Azt mondta, ő maga is adott át pénzt, 50 millió forintot Botkának egy reklámszatyorban – írja a Tények.

– Jómagam egy alkalommal vittem 50 millió forintot egy Parlament melletti étterembe, ahol az emeleti részen várt Botka László és Toller László. Az átvétel ott történt meg. A reklámszatyorban lévő pénzt átvették, majd valamelyik úr sofőrje levitte a szolgálati járműbe. Erről egy, az ingatlanügyet érintő per elsőrendű vádlottja beszélt a Tényeknek, aki kérte. Összesen 250 millió forint kenőpénzt kért Botka László és Toller László azért, hogy segítsenek egy milliárdos ingatlan üzletet összehozni Pécsen.


Az ügy 2000-ben indult, amikor egy német befektető keresett lehetőséget a magyarországi ingatlanpiacon. Az Echo TV információi szerint Botka László ajánlásával kerültek Pécsre, hiszen a szegedi polgármester jóban volt Pécs akkori polgármesterével, Toller Lászlóval. 2004-ig egy helyben toporgott a projekt, ekkor vette kézbe az ügyet Botka és Toller.

A terv az volt, hogy a Gazdasági Minisztérium átadja az ingatlanokat a pécsi vagyonkezelő ingatlankezelő cégének, majd az pályáztatás nélkül eladja a befektetőnek. Ezt a folyamatot végig viszik elejétől a végéig, hiszen befolyásukkal ezt megtehetik, viszont ennek ára van, 250 millió forintot. A pénzért amit a tanúvallomás szerint készpénzben kellett Botkáéknak eljuttatni, a telket alulértékelték.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek