2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIV.kerület

Zuglóban is megkezdődött a választási kampány

Tóth Csaba, az MSZP–DK–Párbeszéd közös jelöltje meghívott vendégként interjút adott a Zugló Tv-nek. A beszélgetés apropója az volt, hogy a zuglói MSZP-frakció javaslatára több mint 30 százalékkal csökkentette az önkormányzat a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. költségvetését, míg a többi önkormányzati cég támogatását növelte. A beszélgetésből az derült ki, Tóth Csabát jobban érdekli a migránsok, mint a zuglói gyerekek helyzete.

A Sport Kft. egyik legfontosabb feladata a népszerű nyári gyermektábor megszervezése és lebonyolítása. A brutális elvonás következményeként a cég a rendelkezésre álló forrásokból a nyári tábort az idén nem tudja térítésmentesen megszervezni. A helyzet megoldására dr. Jelen Tamás, a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje nyílt levélben rendkívüli testületi ülést kezdeményezett, hogy a Sport Kft. számára a képviselő-testület a tábor ingyenes lebonyolításához szükséges forrásokat biztosítsa, mivel – szerinte – a Karácsony Gergely és Tóth Csaba által vezetett önkormányzatnak nem a zuglói gyerekeken kellene spórolnia.


Karácsony Gergely mellett immár Tóth Csaba is ott van a kerítésbontók között

Tóth Csaba a zuglói gyerektábor ügyében összehívott rendkívüli testületi ülést lerendezte annyival, hogy amit a Fidesz a témában állít, az hazugság. Sokkal fontosabbnak tartotta azt elmondani, hogy – álláspontja szerint – a kormány menekültellenes politikát folytat és ez szerinte riogatás.

Tóth Csaba szavaiból az következik, hogy a helyi ügyeknél fontosabbak az országos ügyek, számára az a lényeg, hogy a kormány a jelenlegi migránspolitika helyett menekültbarát politikát folytasson.


Dr. Jelen Tamás szerint a Karácsony Gergely- Tóth Csaba által vezetett önkormányzatnak nem a zuglói gyerekeken kellene spórolnia ( Fotó: Sáfár Tibor)

Megkérdeztük dr. Jelen Tamást a Tóth Csaba által elmondottakról. A fideszes jelölt elmondta, számára fontos az, hogy a zuglói gyermektábort a zuglói családok – különösen a rászorultak – továbbra is térítésmentesen vehessék igénybe és az önkormányzat az ehhez szükséges forrásokat biztosítsa. Hozzátette, azzal, hogy Tóth Csaba a kormány menekültpolitikáját támadja, beállt azon baloldali politikusok közé, akik valójában a hazánkat védő határkerítés lebontásán munkálkodnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.