2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Baja

150 millióból fejlődik tovább a múzeum

Négy pályázat segítségével, több mint 150 millió forintból válhat korszerűbbé a Bajai Türr István Múzeum. A tervek szerint tovább bővül a kiállítótér, így olyan műtárgyakat is szemügyre vehetnek a látogatók, amelyek eddig a raktárban pihentek. A következő esztendő végére teljesen átalakul az emeleti szint is, megújulnak az állandó kiállítások, a könyvtár helyén pedig restaurátorműhely épül.

Sajtótájékoztatón mutatták be március 6-án azokat a pályázatokat, amelyek segítségével tovább korszerűsödhet a Bajai Türr István Múzeum.


A könyvtár helyén restaurátor műhely épül. Jobbra: N. Kovács Zita múzeumigazgató

Az intézmény igazgatója, N. Kovács Zita elmondta: olyan fejlesztésekre pályáztak, amelyekre a legnagyobb igény volt a látogatók körében. – Jobb körülmények között tarthatunk majd múzeumpedagógiai órákat, az oktató-nevelő munka is könnyebb lesz. Együttműködünk a környékbeli oktatási intézményekkel, a fiataloknak így lehetőségük lesz arra, hogy múzeumi tanórákon is vendégül láthassuk őket.

A múzeum segítségével még többet tanulhatunk múltunkból, mondta a sajtótájékoztatón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője

A kiírások egyike egy határon átnyúló, úgynevezett IPA-projekt, amelyet Szabadkával közösen nyert el a múzeum. A sajtóeseményen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket. – A Bajai Türr István Múzeum időben figyelt fel az újonnan nyíló lehetőségekre, a pályázatok jóvoltából pedig igyekszik a közönség elé tárni minél többet Bácska gazdag történetéből, történelméből. Egy mondás úgy tartja, hogy a történelem a legjobb tanító. Mi, akik a soknemzetiségű Bácskában élünk, az évszázadok során többször is megtapasztalhattuk ennek a bölcsességnek a valóságtartalmát. Hagyományaink, közös történelmünk, zaklatott közös évszázadaink arra tanítottak bennünket, hogy egymást ismerve és tisztelve, egymásba kapaszkodva erősebbek lehetünk – mondta a képviselő.


A tavaly megújult Örökségszálló most tovább bővülhet

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.