EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

17,5 millióért röpködött Hadházy

Óránként egy magyar átlagbérnek megfelelő összeget is kifizet egy magánrepülésre Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és egyben antikorrupciós szóvivője – tudta meg a Bors. A zöldek politikusa szenvedélyére 2016 végéig körülbelül 17,5 millió forintot költött.

Köztudott, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a repülés nagy megszállottja, és ha épp nem beteg nyugdíjas szomszédját zrikálja ingatlanügyletek miatt, akkor rengeteg időt tölt a levegőben. A Bors kiderítette, hogy az  ökopárt képviselője pontosan mennyi időt és pénzt szán méregdrága és környezetszennyező szenvedélyére. Repülési naplók adataira hivatkozva azt írja a lap, hogy Hadházy 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre – az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján – körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki. Ezenkívül több vizsgát is letett, amelyek szintén milliókba kerültek.


A politikus 2010 előtt szerezte meg a magánpilóta-engedélyt, 1,5-2 millió forintért, 2015-ben pedig megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. A képviselő egyébként igen büszke hobbijára, a Facebookon többször is posztolt olyan fényképet, amelyen több száz millió forintba kerülő repülőgépek mellett pózol. Sőt az ATV Magánszféra című műsorában egy Cessna 172-es típusú géppel is büszkélkedett, amelyet rendszeresen vezet, azonban a bérleti díjakról elfelejtett nyilatkozni.

A Bors szerint a Cessna 172-es típusú repülő az olcsóbbak közé tartozik, már 46 ezer forint + áfáért el lehet vinni egy órára. A politikus szereti a modernebb típusokat is, hajlandó volt 170 ezer forint + áfát kifizetni azért, hogy egy Diamond DA–42-essel emelkedjen a levegőbe. Ez azt jelenti, hogy Hadházy körülbelül 220 ezer forintot költhetett arra, hogy egy órát repüljön az egyik legkorszerűbb kétmotorossal.


A mostanában Simicska Lajos embereivel tárgyaló Hadházy korábban azzal védte meg hobbiját, ha dohányozna, az többe kerülne, mint a repülés.

 

 

Kapcsolódó Cikkek