EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

19 milliárd forintból fejlődhet a Veszprém megyei turizmus

A balatoni közlekedés összehangolása, kerékpáros-turisztikai, város- és kikötőfejlesztések szerepelnek a megvalósítandó tervek között – jelentette ki veszprémi sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán.

Guller Zoltán a Veszprém megyei turizmus fejlődéséről elmondta, 2010-hez képest 41 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. A legtöbb turista Németországból érkezik Veszprém megyébe, őket követik a hollandok, a lengyelek, a csehek, az osztrákok, a dánok, a szlovákok és a belgák. Ők tavaly összesen 229 ezer 934 vendégéjszakát töltöttek el a megyében, ez mintegy 17 százalékkal több, mint 2010-ben volt. A legnagyobb növekedést a Lengyelországból érkező turisták produkálták, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma tavaly 248,7 százalékkal volt több, mint 2010-ben.


Guller Zoltán a megye turisztikai fejlődéséről számolt be (fotó:Domján Attila)

Guller Zoltán az induló megyei turisztikai fejlesztések között említette a kikötő- és hajóparkfejlesztéseket, az e-kikötők létesítését mintegy 9 milliárd forintból, a balatoni közlekedési rendszer összehangolását, a buszjárathálózat fejlesztését, e-kerékpár-fejlesztéseket, kempingfejlesztéseket, a vízi turisztikai hálózat fejlesztését, kastély- és várfejlesztést közel 4,2 milliárd forintból.

Ugyancsak fontos beruházás a veszprémi állatkert és a Balaton-felvidék fejlesztése, a gyógyhelyi és a reformkori városrészi fejlesztések Balatonfüreden – hangsúlyozta. Guller Zoltán arról is beszélt, hogy 367 milliárd forintról döntött a kormány, melyet a Balatonnál fognak elkölteni.

Kapcsolódó Cikkek