EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

303 millióból újul meg a Kalmár

Zajlik a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai korszerűsítése. Az intézmény Bajcsy Zsilinszky utca felőli része kívülről már teljesen átalakult, és az intézmény további részein is gőzerővel folynak a munkálatok.

Az iskolát azonban nemcsak kívülről, hanem belülről is fel szeretnék újítani, sőt a Modern Városok Program keretében bővíteni is akarják.


A Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolaába jelenleg 381 fő nappali, 182 fő pedig esti tagozatra jár.

A város összes szakintézménye, szakközépiskolája energetikai korszerűsítésen fog átesni, ez alól nem kivétel a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola sem. Az intézmény külseje, amely 303 millió forintból újul meg, már látható átalakuláson ment keresztül, azonban a munkálatok még nem értek véget.

Pap András, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény vezetője

Nagyon rossz állapotban volt maga az épület, a nyílászárók azért voltak becsavarozva, mert az oktatók féltek, hogy kiesnek. A bővítésre elsősorban azért van szükség, mert a felnőttképzés lehetőségével egyre többen élnek. Pap András, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a továbbiakban jó lenne felújítani az 1973-ban épült intézmény belsejét is, amire a Modern Városok Programnak köszönhetően kerülhet sor.

Kapcsolódó Cikkek