EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szolnok

400 új munkahely Túrkevén

Túrkeve az elmúlt három-négy évben eredményesen fejlődött, több mint hárommilliárd forint értékű fejlesztés érkezett a városba – fejtette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Visszapillantó tükrök gyártására specializálódott az SMR autóipari vállalat
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Fazekas Sándor, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért gazdafórum előtti sajtótájékoztatón felidézte, hogy az uniós agrárminiszterek hétfőn Brüsszelben elnökségi következtetéseket fogadtak el a közös agrárpolitika jövőjéről. Elmondta: az agrárminiszterek tanácsa többségének – 23 tagállam, köztük Magyarország – álláspontját tükröző elnökségi következtetések az agrárpolitika ambiciózus céljai mellett a megfelelő nagyságú költségvetésre is javaslatot tesznek. Hozzátette:  jelenleg a 2020 utáni közös agrárpolitika jogi kereteinek kialakítása zajlik, ami befolyásolja az agrártámogatások nagyságát is. Közölte, a dokumentumba sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4-nyilatkozatban foglaltakat.


Fazekas Sándor kiemelte: Túrkeve az elmúlt három-négy évben eredményesen fejlődött, az SMR autóipari vállalat pedig mintegy 400 új munkahelyet hoz létre a Nagykunságban, Túrkevén – hangsúlyozta. A miniszter fontosnak tartja, hogy április 8-án olyan döntés szülessen, ami biztosítja a további fejlődést a városban.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a térség Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, választókerületi elnöke elmondta, a Mezőtúr és Túrkeve közötti 12,5 kilométeres útszakasz 677 millió forintból újul meg, a munkálatok április 3-án kezdődnek Mezőtúr belvárosában. Hasonlóan a Túrkeve és Kuncsorba közötti út nagy részéhez, amely 3,2 kilométeren, 185 millió forintból korszerűsödik, a beruházás május 2-án indul Kuncsorbától. A tervek szerint nyáron már elkészülnek a beruházások – közölte.


Rahul Csabra indiai nagykövet, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Vida Tamás, Túrkeve polgármestere, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Vida Tamás, Túrkeve polgármestere (Fidesz–KDNP) elmondta: a mintegy 8800 lakosú településnek nagyon fontos az SMR magyar kormány által 2,2 milliárd forinttal támogatott autóipari beruházása. Hozzátette, a tervezett fejlesztések biztonsággal csak akkor valósulhatnak meg, ha Fidesz–KDNP-kormányzata lesz Magyarországnak a választások után is.

Kapcsolódó Cikkek