2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szolnok

75 éves Balázs Péter

75. születésnapját ünnepli a Szigligeti Színház igazgatója. A Macbeth első márciusi, délutáni előadása után a város vezetése és a színházi társulat a színpadon köszöntötte a művészt.

Balázs Péter

E jeles alkalomból Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adta át az ünnepeltnek, aki immár 11 éve vezeti a szolnoki színházat. A színház társulata egy aranygyűrűvel lepte meg Balázs Pétert, amelyet Farkas Irén művészeti titkár adott át. A Kossuth-, Bessenyei-, Jászai Mari- és Területi Prima díjas színész, rendező, szinkronszínész és színházigazgató nem számított a meglepetésre; meghatottan fogadta a köszöntést.


Balázs Péter 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Már főiskolás korában szerepelt színházban és filmekben. Statisztált a Nemzeti Színház olyan darabjaiban is, melyekben Bessenyei Ferenc játszott. A főiskola után Veszprémben, a Petőfi Színházban kapott munkát, ahol négy év alatt 23 szerepet játszott el. Itt fedezte fel Várkonyi Zoltán igazgató és főrendező, aki először meghívta a Vígszínházba, hogy vendégként játsszon el egy főszerepet, majd le is szerződtette. Itt 25 éven át dolgozott, ez idő alatt több mint 140 színdarab és 500-nál több filmes és televíziós produkció elkészítésében vett részt. 1989-ben rendezni is elkezdett. 2007-től a Szigligeti Színház igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.