EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,51 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Szolnok

75 éves Balázs Péter

75. születésnapját ünnepli a Szigligeti Színház igazgatója. A Macbeth első márciusi, délutáni előadása után a város vezetése és a színházi társulat a színpadon köszöntötte a művészt.

Balázs Péter

E jeles alkalomból Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adta át az ünnepeltnek, aki immár 11 éve vezeti a szolnoki színházat. A színház társulata egy aranygyűrűvel lepte meg Balázs Pétert, amelyet Farkas Irén művészeti titkár adott át. A Kossuth-, Bessenyei-, Jászai Mari- és Területi Prima díjas színész, rendező, szinkronszínész és színházigazgató nem számított a meglepetésre; meghatottan fogadta a köszöntést.


Balázs Péter 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Már főiskolás korában szerepelt színházban és filmekben. Statisztált a Nemzeti Színház olyan darabjaiban is, melyekben Bessenyei Ferenc játszott. A főiskola után Veszprémben, a Petőfi Színházban kapott munkát, ahol négy év alatt 23 szerepet játszott el. Itt fedezte fel Várkonyi Zoltán igazgató és főrendező, aki először meghívta a Vígszínházba, hogy vendégként játsszon el egy főszerepet, majd le is szerződtette. Itt 25 éven át dolgozott, ez idő alatt több mint 140 színdarab és 500-nál több filmes és televíziós produkció elkészítésében vett részt. 1989-ben rendezni is elkezdett. 2007-től a Szigligeti Színház igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek