EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

9 millió forintba kerülne egy migráns ellátása

Ha Magyarország bevándorlóországgá válik, a magyar emberekkel fogják megfizettetni a bevándorlás árát, a brüsszeli elképzelések szerint pedig – hasonlóan a “Soros-tervhez” – egy migráns ellátására nagyságrendileg 9 millió forintot kellene fordítani – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence szavai szerint egyre közelebb van a kvótadöntés, ugyanis megpróbálják “áterőltetni” az új dublini rendszert, amely tartalmaz “egy elég egyértelmű kvótaképletet”.


Ennek alapján Magyarországnak már idén több mint tízezer migránst kellene befogadnia, majd egy felső határ nélküli betelepítési rendszer jönne létre, mindennek pedig súlyos pénzügyi következményei lennének – közölte az államtitkár.

Hozzátette, mivel a brüsszeli elképzelések alapján egy migráns ellátása mintegy 9 millió forintba kerülne, tízezer bevándorlóra kivetítve csaknem 100 milliárd forintos nagyságrendről van szó, ami a következő években tovább sokszorozódhat a nemzeti költségvetés terhére. Ezzel kapcsolatban Tuzson Bence a tájékoztató után az MTI kérdésére megjegyezte: ebből a 100 milliárd forintból háromszor lehetne Erzsébet-utalványt adni a nyugdíjasoknak.


A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy például Németországban egy év alatt több mint 70 százalékával nőtt meg a bevándorlásra fordított összeg. Bajorország pedig jelenleg több pénzt költ a migrációra, mint a gazdaságra, a környezetvédelemre és az egészségügyre az állami költségvetésből – jegyezte meg.

“Ha április 8-án Soros emberei kerülnek hatalomra Magyarországon, ez a sors fog várni Magyarországra is”, amit nem bírna ki az ország, csődbe mehetne, le kellene mondani a fejlesztésekről, a nyugdíjemelésekről, a családtámogatásokról – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint ezért kell megvédeni Magyarországot, erről fog szólni az április 8-i parlamenti választás.

A “kamupártokkal” kapcsolatos kérdésre Tuzson Bence azt válaszolta: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, aki pedig nem így tesz, annak számolnia kell a törvényekben meghatározott jogkövetkezményekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.