EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Program

A 2014-es NOISE Festival győztesének művei csendülnek fel a Nádor Teremben

„Micsoda hang! Micsoda harmóniák! Micsoda humor! A hangok gyönyörűen simulnak egymásra, a zenei áthallások sokrétűek. Kiváló munka” – írta Brian Eno Magyaróvári Viktorról a NOISE Festival honlapján. Ha pedig a U2, a Coldplay és a Talking Heads producere így gondolja, akkor mindnyájunknak érdemes lehet ellátogatni a gyönyörű helyszínre.


Magyaróvári Viktor Gyulán született, fiatal korában azonban szüleivel Budapestre költöztek, hogy páratlan tehetségét fejleszteni tudják. Kayamar – mert ezen a művésznéven ismert – hallása egészen különleges, a hangokhoz tartozó Hertz-értéket is képes megkülönböztetni egymástól, ezen kívül egy különleges énektechnika révén több, mint öt oktávon képes énekelni. Ének-, zongora- és hallásbeli tehetsége mellett zeneszerzőként is vitathatatlanul a legjobbak közt a helye – leginkább ebbéli adottságainak lehet tanúja, aki ellátogat a koncertre.


Viktor művei sokfélék: egyes alkalmakra írt már misét, gregorián darabokat, de nem ritka a könnyűzenei motívumok felhasználása sem részéről. A koncerten három kórus (KVVKamarakórus, karnagy: Magyaróvári Viktor; Örökifjú Zenebarátok Kórusa, karnagy: Magyaróvári Viktor; Vox Insana Kamarakórus, karnagyok: Orosz Dóra és Tőri Csaba) közreműködése mellett a WindSingers formáció (Fedor Zsófia, Vers Dóra, Törőcsik Hanna, Nagy-György Márton és Magyaróvári Viktor) is fellép, továbbá szólistákat is hallhatunk Göncz Renáta (szoprán), Besze Tamás (tenor) és Tőri Csaba (bariton) személyében. A koncert 18 órakor kezdődik, az ifjú művészt is támogató belépőjegyek ára 1500 Ft.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra lesz Scorpions-koncert Magyarországon: a világhírű, 54 éve létező német hard rock csapat november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Crazy World Tour című koncertsorozata keretében – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

  • Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet.